LRF på studiebesök hos Team Westholm!

En sällan skådad mängd bilar rullade in på stallbacken hos Jörgen Westholm på kvällen den 5 augusti. Det var Kumlakretsen av LRF som besökte Karlsro för att höra mer om hur det är att bedriva verksamhet som proffstränare inom svensk travsport.

Omkring 45-50 personer samlades runt Jörgen på stallbacken för en välkomnande introduktion, därefter gick hela gruppen en rundvandring med Jörgen som ciceron.

Samling på stallbacken.
Förutom att visa stall och övriga lokaler så gavs exempel på hur travhästen tränas genom simmning. På Karlsro finns en inomhus bassäng för simträning av hästen. Hästarna simtränas regelbundet, både som konditionsbyggande träning och i vissa fall även vid rehabiltering.

Jörgen visade smedjan på gården och pratade hovbeslag med intresserade åhörare.

Simträning av hästen Jag Pierre.
Gruppen från LRF avslutade rundvandringen med kaffe och Jörgen berättade vidare om sina planer för gården och verksamheten.

Studeibesöket gav även LRF-arna chans att umgås lite grannar emellan…

Fullt runt kaffebordet.
De intresserade besökarna ställde frågor och Jörgen berättade. Som avslutning på en mycket intressant gårdsbesök tog Jörgen en promenad till betesvallen för hästarnas välfärd som anlagts i anslutning till anläggningen. En noga utvald fröblandning ger teamets elithästar och unghästar extra nyttigt bete då de laddar ny energi mellan träningsperioderna.