Läs Jörgens krönika från DT!

Nytt inslag i tidningen…

Hej!

Dalarnas proffstränare skriver numera krönikor i DT, som de döpt till Innerspåret. Den här veckan var det Jörgens tur – och här under kan du läsa hans text.

Fortsatt trevlig helg!

/Patrik 

Cirka en månad innan Kriterieauktionen på Solvalla fick jag ett samtal av Dalatravets Erik Ersson. Han la då fram ett förslag om den så kallade DT-hästen, vilket jag tyckte lät spännande och jag nappade. Upplägget med 100 delägare är bra, och vid träffarna vi haft har det varit stor uppslutning och framförallt var det roligt när det kom en busslast från Dalarna till auktionen och V75-dagen på Solvalla.

Hästen då? Ja, jag föll för Clerys Spring, ett ettårigt sto som jag tyckte hade korrekt exteriör och hon passade in i den budget vi hade att jobba efter. Hon kostade 20 000 kronor, och om det var ett fyndpris återstår att se men när utroparen slog med klubban i bordet och hon var våran kände jag mig nöjd och det är extra spännande då vi har Clerys tvåårige bror, Copimade, i stallet och han visade tidig talang och har gjort ett par starter som tvååring och gjort det bra utan att han fått besöka vinnarcirkeln men det kommer under nästa år, det är jag säker på.

 

Dagen efter auktionen fick hon åka till Jörgen S Eriksson, proffstränare i Eskilstuna, där hon är för inkörning och hon har nu tagit sina första steg i vagn och tränas varannan dag numera. Jörgen S och jag har under många år haft ett gott samarbete, och han är nöjd med vad hästen visat hittills och även jag har varit där och kört henne några gånger och ger henne ett gott betyg även om det är väldigt svårt att bedöma ettåringarna så här tidigt. Clerys Spring sköter sig, gör det hon ska och uppför sig på ett korrekt sätt. Det är det viktigaste i detta skede.

 

Vi i Team Westholm jobbar hårt med hemsidan (www.teamwestholm.com), och service till våra hästägare. Vi har flera filmer på Clerys som ligger på hemsidan under fliken nyhetsarkivet, där du enkelt och bekvämt kan gå in och titta på henne och se när hon tränas upp inför den spännande framtiden. Hemsidan är uppskattad, och har blivit utsedd till trav-Sveriges bästa hemsida bland tränarna av flera profiler, något vi är stolta över.

 

Våra sms-rapporter är populära, och någon gång varje månad skickar vi ett sms till Dalatravets sportchef, Kaj Närhinen, där vi ger rapport om Clerys Spring. Han i sin tur vidareförmedlar budskapet till andelsägarna, så att alla kan följa sin hästs utveckling och framtid.

Jag är själv en person som gillar full fart och nya projekt, och det är kul med nya hästägare. Senare i vår, när hästen kommit till vår gård Karlsro utanför Sala, är tanken att vi ska ha en hästägarträff där vi surrar trav, tar en fika och kollar på hästen. När man äger häst hos Team Westholm ska man trivas, det är vårt motto och jag tror och hoppas att våra hästägare känner sig värdefulla.

 

Nej, nu måste jag sätta fart mot flyget. Spännande vecka, där jag i morgon tävlar i Frankrike på storbanan Vincennes med fina fyraåringen Apollon de Kacy som bor på vår filial Grosbois utanför Paris. Sedan har vi tio starthästar på Romme på fredag, där Eldvin ses med bäst chans. Mer om chanserna kan du läsa på vår hemsida www.teamwestholm.com.

 

Vi hörs!

 

/Jörgen Westholm

070-342 64 14