“Kul att äga häst tillsammans”

Möt Gant Cobras ägare…

Marianne Eriksson äger Gant Cobra, fyra år, tillsammans med sin man Tommy Eriksson. I kväll startar hästen i ett V86-lopp på Solvalla och ska köras av lärlingen Fredrik Lennartsson i en av delfinalerna i Travrondens Guldklocka. Team Westholm slog Marianne en signal och surrade lite trav.
 
Vad var det som fick er att köpa in er på Gant Cobra?

– Min mans kusin, Robert Eriksson, känner Jörgen och vi har träffat Jörgen när vi varit på Prix d’Amerique. Vi ville ha en tränare som inte var alltför långt ifrån Gävle och Jörgen är mån om sina hästägare och har en bra attityd. Vi har träffat flera tränare förut men alla är inte folkliga, men det är Jörgen. Det känns som att man är viktig för honom och han låter människor bli sedda, säger Eriksson.

Vad är tjusningen?
– Det är trevligt och det är kul att äga häst tillsammans. Vi tycker om djur generellt och jag har varit travintresserad sedan barnsben. När jag var liten cyklade jag ofta till Solvalla.
 
Vilket är ert bästa hästägarminne?
– Vi har inget extremt minne. Vi har jobbat mycket, så vi har inte engagerat oss så mycket i hästarna vi haft förut men det här med Gant Cobra blev lite av en nystart.
 
Vill ni ha någon mer häst?
– Min man skulle vilja ha en tvååring, vi ska åka på Prix d’Amerique i januari så vi får se om Jörgen kan hitta något åt oss.
 
Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
 
– Oj. Det har inte med hästar att göra. Jag skulle vilja starta ett socialt företag och stötta människor som drabbats av psykisk ohälsa.
 
/PATRIK FERNLUND

undefined
GANT COBRA