Konstigt räknat!

Jörgen skeptisk…

Hej!

Rite On Tracks tvååriga hästar är det många ägare som varit riktigt nöjda med, och han har inlett lovande i aveln. Det fanns från början 26 registrerade ettåriga avkommor efter honom, men vi vet att två dog innan ens inkörningen börjat vilket gör att enbart 24 stycken har möjlighet att klara premielopp. 22 stycken klarade premieloppet, vilket enligt vårt sätt att räkna gör att siffran hamnar på 91,7% vilket är riktigt bra.

Men enligt Travronden och ST:s statistik hade Rite On Track "bara" strax över 80% av avkommorna som klarade premie, vilket Jörgen tycker är knepigt. Enligt ST har Rite In Track 27 ettåriga avkommor, men en häst blev inte ens registrerad och då två dog tycker han att det bara ska räknas som 24 hästar som kan gå premielopp, och därför blir procenten missvisande.

Dessutom räknar man med alla hästar som deltar i Premiechansningen som att de gått godkända premielopp, vilket han också tycker är lurigt och gör statistiken i tisdagens Travronden missvisande.

För oss är han i alla fall en mycket intressant avelshingst – och när vi får höra så goda ord om hans avkommor stärks förhoppningarna.

/Teamet