”Kollar på Brios lopp när jag är deppig”

Möt Stall Ta I Trä…

 

Stall Ta I Trä har varit hästägare hos Team Westholm sedan 2005 och äger Brio och Urtado. Ägargänget består av sju personer, och vi slog en pling till Christer Johansson för att ta honom på pulsen. Brio startar på torsdag i ett DD-lopp på Örebrotravet och Urtado går en spännande framtid till mötes då han i den senaste starten slutade tvåa i Frankrike.

 

Hur bildades Stall Ta I Trä?

– Vi var ett gäng som var ut till Jörgen och hälsade på honom och då visade han oss några hästar som var till salu. När vi for hem hade vi nästan bestämt oss, och kort senare köpte vi Conrads Rune. Från en nöjestripp till hästägande, och det var jag som tryckte på mest och de andra var inte så svåra att få med.

 

Vad är det som är roligt med att äga häst?

– För det första är det en härlig kamratskap, man kan ha jäkligt roligt när man far på trav. Sen är det hästarna och Team Westholm, det är alltid lika roligt att komma till gården och hälsa på för man känner sig alltid lika varmt välkommen. Pengarna är en bisak, naturligtvis är det otroligt viktigt för vi är inga miljonärer men vi gör det här för att vi tycker att det är så roligt och går vi plus är det en bonus och vi har haft tur.

 

Varför satsar ni på Team Westholm?

– Från början var det en ren slump men Jörgen har bra och trevlig personal och sen är han själv rak och ärlig. Är det något som är åt helvete säger han till, och han har flera gånger sagt att det är dags att sälja Brio och leta efter något nytt men varje gång har hästen vaknat till och presterat igen. Det är viktigt att man har en rak tränare, vi är egentligen hans arbetsgivare och vi köper en tjänst av honom. Ibland kanske vi inte har samma uppfattning om saker, men vi har den relationen att Jörgen sköter allt. Den dagen vi kan bättre än teamet tar vi hem hästarna, men det kommer dröja…

 

Vilket är ditt bästa hästägarminne?

– Det är jäkligt många. Ett är när Brio vann på Örebro i sin livs tredje start. Han var så överlägsen så vi sa att det här är en pensionsförsäkring. Sen glömmer jag aldrig när han vann ett lopp på Eskilstuna en kall novemberkväll för längesedan. Han gick från sista till första häst över upploppet, det var häftigt. Det loppet tar jag fram ibland när jag är lite deppig. Jag ser alla hans lopp med jämna mellanrum, jag tycker om att se dem. Brio har startat 82 gånger och jag har säkert varit på plats och sett honom live 50 gånger. Stall Ta I Trä är nästan alltid på plats, trav ska upplevas på plats, det bara är så.

 

Vad tror du om framtiden för era hästar?

– Brio kommer att tjäna sina pengar men han blir nog inte så mycket bättre. Han är jämn och säker, han går bra hela tiden. När poletten fallit ner på Urtado kan han bli hur bra som helst. Det är ingen världsstjärna, men det är en häst för Vincennes som Inge Melby säger.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– He he, jag önskar att Brio vinner på torsdag, säger Christer Johansson.

 

undefined

Christer Johansson

 

/Patrik Fernlund