“Kan njuta av detta i flera månader”

Ariels ägare om vinsten på Solvalla…

Ninepoints Ariel tog en bejublad seger på Solvalla i onsdags, då hon skrällde i V86:ans sista avdelning. Äger hästen gör S G:s Potatis AB med flera, och Gunilla Gustavsson är företrädare för hästen. Hon var på plats på Solvalla i onsdags – och för henne var det ingen skräll att det blev seger.

Läs intervjun med henne! 

Hur kändes det när Ariel fick luckan och passerade linjen som etta?

– Herregud! Den känslan går inte att beskriva, den är euforisk och precis den känslan man vill att folk ska få vara med om. Det här kan jag leva och njuta av i flera månader. Jag bara skrek när jag såg att hon skulle vinna, det var fantastiskt, säger Gunilla.

Vad trodde du om loppet på förhand?

– Jag visste om att hon skulle vinna, det hade jag sagt hela dagen. Det kändes så rätt, och valde därför att åka till Solvalla för att kolla på henne. 

Du har fött upp lilla "Ariel", vad kan du berätta om henne som ung?

– Hon var envis från dag ett, och det är hon fortfarande. När hon var två dagar gammal skulle vi börja gå med henne, men det ville inte hon och hon försvarade sig med att lägga sig ned och spela död. Hon var ju så liten så det var det enda hon kunde göra för att försöka slippa undan saker. Hon spelade död flera gånger, bland annat när vi skulle lasta henne på en transport första gången. Hon gör allt hon kan, hela tiden, och det är det som är så underbart med henne. När vi var till stallet efter segern i onsdags såg jag att hon njöt, det var så kul att se. 

Var detta den roligaste segern som hästägare?

– För hennes del är denna seger den största. V75-segern med Ninepoints Avalon på Romme för ett par år sedan var kanske ett strå vassare, men att få stå i Solvallas vinnarcirkel var något extra, säger Gunilla Gustavsson.

Vi tackar för intervjun – och önskar lycka till i framtiden med fler "Potatis-segrar". Se segerbild från i onsdags längre ner.  

Vid tangenterna: Patrik Fernlund