Julbord på Karlsro

Julbord på Karlsro
I går kväll var det julmiddag för medarbetarna i Team Westholm. För maten stod som sig brukar Jörgens mamma Gun, som hade god hjälp av Ingela. Vi skulle bara äta lite grann, men det var som vilket restaurangjulbord som helst med sill, lax, Janssons, skinka, älgfärsköttbullar, prinskorv, leverpastej, andra korvar. ris á la malta, chokladpudding etc….  Ingen kunde då skylla på att de inte fick tillräckligt att äta, även om vi till en början antog försiktighetsprincipen och tvingade "Lilljörgen" att vänta till sist med att ta mat.

Jultomten hade varit här innan och delat ut julklappar i små röda kuvert med olika värden i varje. Efter efterrätten blev det så tärningspel om kuverten, som visade sig innehålla andelar till 2010 års Rixallsvenskan samt Trisslotter. Först fick vi dock plocka undan klappar till de som inte kunde vara med, bl a hela franska ligan.

Det blev en hård kamp om paketen, där familjen Peterson/Lundin slogs hårt för att få sin Stall Jämtland. (det var dock en finska som knep andelen och som inte var beredd att förhandla om den efteråt, till jämtlänningens stora förtret) Populär var också Stall Östergötland. Någon Stall Dalarna hann tomten dock inte skaffa…

När tärningsspelet var avslutat var det några som hade fler andelar och Trisslotter, medan chefen själv inte hade lyckats slå ett enda par med sina tärningar, och således var lottlös. Nu hade han dock löst det så förnurligt att det fanns en regel att alla skulle få något, så det var bara för var och en som satt med flera andelar eller lotter att lämna ifrån sig den de trodde minst på och så blev det en ny omgång tärningsspel mellan "förlorarna".

Vi får väl se vem som blir vinnaren i slutänden….

Det var en väldigt trevlig kväll, med internationell touch (som alltid i Team Westholm) med såväl en fransman som inte pratar vare sig engelska eller svenska och en nordnorska som försöker lära fransmannen svenska samt ett antal gotlänningar som ingen förstår, varav en läste dikter….. 🙂

Tack Gun och Ingela för ett superarbete med maten och tack alla för en trevlig kväll!!

PS. Bilder från kvällen kommer snart….

Sara