Jörgen S Eriksson – goes west!

Lill-Jörgen berättar om en studieresa i hästväg!

Några härliga dagar i oktober, 12-19/10 2010 var jag på andra sidan Atlanten, till Lexington, Kentucky. Jag vann resan vid en utlottning i fjol på Romme. Det var i samband med finalerna av Misty Trottings lärlingsserie.
Ulf Persson, lärling hos Tomas Lönn som vann finalen var också med på resan. Vi hade en kanon-vecka med mycket intressanta studiebesök, t.ex. Stone Creek Farm, Kentuckiana Farm och Walnut Hall Limited. Det är stuterier som föder upp och säljer unghästar på auktion. På Kenuckiana Farm fick vi se och höra om hur de förbereder åringarna för auktion. Det var mycket intressant. Vid besöket på Walnut Farm fick vi bland annat hälsa på Garland Lobell och Valley Viktory.

Här besiktas hästar vid auktionen!

Ulf, Jörgen och Håkan framför The Red Mile banan!
Vi fick en inblick i vad det innebär att vara ”Grand Circuit” tränare genom Jonas Czernyson som tog sig tid med oss. Vi passade också på att besikta hästar på auktionerna. Det var en fantastiskt vacker  plats som auktionerna hölls på. På lördagen arrangerades Kentucky Futurity på banan The Red Hill, det blev resans sportsliga höjdpunkt. Loppet avgjordes i raka heat. Vann gjorde Wishing Stone och George Brennan, och de var helt överlägsna.
Senare samma kväll gick Ulf och jag på amerikansk fotball, div 2! Det var Kentucky som mötte South Carolina. Det var en enorm upplevelse! Vilken folkfest! Redan kvällen innan hade firandet startat utanför arenan, som rymde 75000 personer. Det var nästintill fullsatt och Kentucky vann efter att ha legat under i stort sett hela matchen. Det var först under de sista tio minuterna som de hämtade upp sig och vann! Det var många år sedan som de senast vann mot South Carolina och jag kan lova att det utbröt ett enormt jubel!
Det här var en fantastisk resa som gav mig mycket. Det var lärorikt, inspirerande och super trevligt! Tusen tack till Håkan och Dorrene Karlsson, Misty Trotting som stod för vår resa och också följde med oss. Det är jättekul att ni vill satsa på oss lärlingar och på oss i Team Westholm.

Här ser vi Jörgen som ställer många bra frågor till Bob Brady at Kentuckiana
Farms om bla fordret som de har.
Gå gärna in på www.stallbredbyn.com för att se fler bilder på hela gänget som åkte och vad vi varit med om! Håkan Person tog många bra bilder till sin hemsida.


Guidiup, partner!