Jet Ribb – Åsas stora (lilla) ögonsten!

Minns tillbaka på stjärnans glansdagar…

Jet Ribb var en hedershäst på 1980 och 1990-talet som under sin karriär gjorde 160 starter, vann 38 lopp och tjänade 6,7 miljoner kronor för bröderna Per-Erik och Hans G Eriksson.

 

Åsa Eriksson, gift med travtränaren Hans G Eriksson, skötte stjärnhästen under ett par år och när Åsa besökte www.travnet.se för några dagar sedan fick hon glädjande läsning om hennes ögonsten. 

 

Daniel Olsson, skribent på Travnet, har vi tidigare nämnt här på hemsidan, och det var han som skrev om Jet Ribb. Vi surrade lite om stjärnhästen med Åsa en dag på kontoret, då hon numera jobbar på LRF Konsult och hjälper Jörgen på kontoret en dag i veckan. 

 

Vad tyckte du om läsningen om Jet Ribb?

– Det var trevligt. Det var kul att minnas tillbaka, för i ärlighetens namn har man ju glömt en del saker så det gav härliga flashbacks. Man glömmer inte de stora loppen, men att bli påmind om framgångarna skadar ju inte. 

 

Vad minns du bäst från hans karriär? Du som kände honom bäst av alla.

– Segern i Åby Stora Pris. Det var ingen som riktigt trodde på honom, han skulle inte ens fått varit med men journalisten Lennart Persson skrev en artikel om honom där han tyckte att hästen skulle få plats och så blev det.

 

Hur var Jet Ribb som häst?

– Som alla stjärnhästar en diva. Han fick så mycket omsorg så han blev nog en diva under tiden vi umgicks. Han var egentligen som vilken häst som helst. Liten (1.47 över manken), pigg och alltid glad.

 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ha ha, semester.

 

Vid angenterna: Patrik Fernlund