“Jag tror att han springer i Elitloppet”

Ägaren om stora målet…

Time Machine var tillbaka som en vinnare i måndags. Han utklassade motståndarna på Mantorpstravet, och visade återigen att han är en riktig topphäst när han tävlar på topp. Vi slog "catchdrivern" Peter Magnusson som är med och deläger hästen en signal – och tog honom på pulsen. 

Vad säger du om Time Machines seger i måndags?

– Det var fantastiskt roligt att han kom tillbaka så bra efter sin operation. Jag hade inte förväntat mig seger, men jag hade hoppats och han såg jättefin ut, säger Magnusson. 

Han har tagit många fina segrar under sin karriär, vilket är ditt bästa minne?

– Jag har haft sådan otur att jag sällan varit på plats vid segrarna, men när han gick i tredjespår runt om på Östersund och vann var enormt. Då sa Stig H att han inte skulle ta sig i mål, men det gjorde han och vann. Sedan var jag på Vaggeryd när han vann – det var kul. 

Vad tror du om hans framtid?

– Den tror jag är väldigt ljus. Jag tror att han springer i Elitloppet nästa år. Vi har ägt många hästar, men ingen som är så fantastiskt fin som Time Machine och jag vet att Jörgen har höga tankar om hästen, även om han inte har sagt det rakt ut till mig. I Jubilumspokalen förra året mötte han Magic Tonight, som nyligen vann Elitloppet.

Du är med och kör hos oss ibland, och har Time Machine stående på hjälmen. Är han din favorithäst?

– Jörgen gav den hjälmen till mig – när han var på väldigt gott humör… När det gäller travet så lyder jag honom till 100 procent. Min favorithäst är Carambole P., för den får jag ju köra också. Det är synd att jag inte får köra Timen, för jag tror att jag skulle kunna plocka fram en växel till i honom.

Vad står stallnamnet Ignarus för?

– De okunniga. Vi skulle ha något namn på latin, och det är Lars Wetterqvist som är med och deläger som valde namnet. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Att jag gör ytterligare en hole in-one på den golfrunda jag ska ut och spela. Det blir den tredje i så fall, säger Peter Magnusson. 

Vi tackar för intervjun – och tipser om att spana in bilden här nedan som är tagen av Linn Karlefeldt. Peter med sin favorithäst Carambole P.! 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund