“Jag ska till Elitloppet!”

Lars Kraft har målet klart…

Lars Kraft, TDAB Fastigheter AB, satsar hårt på Team Westholm och i förra veckan tog treåriga Under the Counter sin första seger i tredje starten. Vi slog "Lasse" en signal, och gratulerade honom till den fina segern!

Under the Counter tog karriärens första seger tillsammans med Jörgen, hur kändes det?

– Det kändes bra. Jag visste att hon hade det i kroppen, och det var skönt att hon visade det. Det visade hon direkt från start, det var liksom inget snack. Jag har mycket hjärta hos Sallys Boy, som nu gör comeback på fredag och det blir spännande. Men Under the Counter är favoriten bland mina treåringar. Jag tror även mycket på Dimanche Mearas när hon kommer igång. 

Vad betyder hästarna för dig?

– Det är mitt liv nu förutom min fru. Jag har alltid varit aktiv, och när jag sålt allt jag äger och har för övrigt så är det någon terapi jag ska ha och hästarna ger mig det. Det är det jag går in för nu – och varje gång hästarna tävlar så är det lika spännande och pirrigt. 

Du äger många hästar: Vilket är drömloppet att vinna som hästägare?

– Kriteriet, Oaks, Derbyt eller något liknande. Långt fram i tiden ser jag någon Elitloppsstart för någon av mina hästar, men det är ett par år framåt. Men dit ska jag. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det går bra för hästarna. Jag kommer vara på Rättvik på fredag, säger Lars Kraft. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund