“Jag gillar henne skarpt”

Hästägaren om sitt löfte…

Fredrik Enarsson har fått en raketstart på sitt hästägande hos Team Westholm. Han har två treåringar hos teamet, och Magnesia har inlett strålande med en tredjeplats och en seger. I lördags vann hon på Gävletravet – och ägaren var på plats. Vi slog honom en signal för en intervju… 

Hur känns det några dagar efter Magnesias seger?

– Det känns jättekul, hon har fått en fantastisk start och det är grymt skoj.

Är du överraskad över hennes start på karriären?

– Jag har fått träningsrapporter hela tiden, och har sett henne så det är klart att man hade förhoppningar. Hon fick en fin resa i lördags och loppet blev rätt så enkelt, hon var jättefin och jag var nöjd. Hon bet ifrån sig bra, och visade bra skalle och inställning. Hon släppte ingen över bron, det är en fin individ och jag gillar henne skarpt. 

Hur firade du segern?

– Egentligen firade jag inget alls, men var i alla fall ut till gården med en smörgåstårta. Hon har större uppgifter framför sig, så vi kanske får fira mer sen? 

Hur kom du in på travet?

– Jag har alltid varit intresserad av hästar. Det har funnits hästar i familjen sedan länge och jag har alltid gillat spel. Jag köpte min första häst för cirka två år sedan, och har två hästar hos er nu – Radjah d'Inverne och Magnesia.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att hästarna får vara friska, och att de får må bra och att jag har möjlighet att åka och kolla på Magnesia när hon ska starta nästa gång. Det lutar åt att det blir Solvalla i början på maj, det blir spännande. Sen ser jag fram emot när Radjah ska debutera, säger Fredrik Enarsson. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund