”Jag blev kallad idiot”

”Misty-Håkan” intervjuas…

Håkan "Misty Trotting" Karlsson har haft ett mångårigt samarbete med teamet, och alldeles nyligen fick hans fina uppfödning M.T.Machiavelli vinna – trots en galopp kort efter start. Håkan äger också hästen, så vi slog honom en signal och surrade lite trav.

Vad säger du om Machiavellis insats?

Första starten gav positiva vibbar, men när startlistan kom till andra sjönk förhoppningarna. Oskar kom ju fint iväg från bakspåret, men när galoppen kom trodde jag att det var kört. Han hade lite tur när motståndarna gjorde bort sig lite här och där. Han blir spännande att följa framöver.

Du äger och föder upp hästar – vad är roligast?

– För mig är uppfödningen roligast. Går och väntar på årets första föl, efter Social Princess – Readly Express. Totalt skall vi få elva föl i vår. Har anmält fem hästar till Elitauktionerna i år.

Du har massor av roliga travminnen, vilket är det bästa?

– Har två trevliga minnen, den första är Ezamble, som vann E3 på Färjestad med Erik Adielsson (en av hans första storsegrar). Tränare var Tommy Hanné, som körde Volita du Ling och som blev trea. På segertavlan kan man se en kusk som blev slagen, men hela ansiktet var ett stort leende. Dottern Jenny var skötare. Det andra trevliga, var för några år sedan. M.T.Harmony hade radat upp fem andraplatser. Peter Untersteiner anmälde till Guldstoet, men dagen före ringde en agent och frågade om jag hade någon unghäst till salu. Svarade Harmony, men priset var 350 000 kronor. Blev kallad idiot, men dagen efter sensationsvann hon Guldstoet med 300 000 kronor i förstapris. Tack vare norrmannen har jag nu ett fölsto som är dubbelmiljonär!

Vad säger du annars om läget i svensk travsport?

– Känns som att vi är på rätt väg även om mycket återstår. Treåringssatsningen från ST gav utslag på auktionerna förra året, och jag hoppas och tror att det kommer att fortsätta i år. Det som långsiktigt kan ställa till det är ju hur det framtida spelet skall se ut i Sverige. Hoppas verkligen att politikkollektivet förstår att hästgårdar, sysselsättning i branschen o.s.v. ger en levande landsbygd och otroligt många arbetstillfällen och rekreation för många personer.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Att M.T.Machiavelli utvecklas till en bra årgångshäst. Tyvärr blev jag tvungen att avliva mamman Barb´s Bowl på grund av dåliga leder, men får trösta mig med att jag är delägare i pappan Quite Easy, säger Håkan Karlsson.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund