Intressant medlemsbrev!

Bli medlem du också…

Här under är första Nyhetsbrevet från Rommes Travsällskap. Rolig läsning – om du vill ha sådana här mejl i framtiden bör du bli medlem.

Läs mer om det här!

Borlänge 160229 

 

Till medlemmarna i Dalarnas Travsällskap 

 

Hej! 

Som medlem i Dalarnas Travsällskap kommer du i fortsättningen att få ett brev med information om vad som hänt och vad som är på gång i sällskapet. Meningen är att brevet ska gå ut ungefär en gång varannan månad. Det här är det första. 

Det finns faktiskt ganska mycket att berätta, vi gör mer än de flesta har klart för sig, men vi har möjligen varit dåliga på att berätta allt som händer.  

Först skulle jag vilja svara på en fråga som vi i styrelsen brukar få. Vad är ert mål, er vision för Dalarnas Travsällskap? 

Vi är eniga om att syftet med och målet för Dalarnas Travsällskap är att så många som möjligt ska ha möjlighet att aktivera sig i travsporten i Dalarna. Som tränare, ägare, uppfödare och publik. För det krävs så bra möjligheter som möjligt för gemene man att vara med i sporten. Visionen är att vi ska skapa bäst villkor för travsporten i Sverige. 

Därför har Dalarnas Travsällskap en tydlig breddprofil. Vi försöker skriva ut lopp så att så många som möjligt kan starta. Vi har satt upp målet att inget vanligt lopp ska ha ett lägre första pris än 20 000. Vi satsar på att hålla vår tävlings- och träningsanläggning i så bra skick som möjligt för de aktiva. Vi satsar också på att bygga om och anpassa vår publikanläggning för att göra den så trivsam som möjligt. 

Allt som behöver göras måste dock göras steg för steg i den takt som ekonomin medger. Därför renoveras stallbacken successivt, liksom publikplatserna.  

Vår strategi är faktiskt framgångsrik. Romme är landets femte största travbana i antalet tävlingsdagar och körda lopp. Vi fick även 2015 högst utdelning av alla banor för att vi har flest antal startande hästar per lopp. Dessutom fick vi mer prispengar från Svensk Travsport eftersom vi hade så mycket anmält att många lopp delades. Vi står oss också väl i rekryteringen av nya licensinnehavare och har glädjande nog många yngre som tränar och kör.   

Ekonomin är stabil. Vi kommer att göra en liten vinst 2015. De prognoser som vi fick från Hästsportens administrativa centrum och som oroade Svensk Travsport centralt visade sig vara helt uppåt väggarna. Det innebär att vi kan fortsätta att renovera stallbacken och publikanläggningen under 2016 och samtidigt hålla vår nivå på prispengarna.  

Under 2015 investerade vi tillsammans med Siljans Travsällskap i ett populärt lekland för barn med hoppborgLeklandet är mobilt och flyttar mellan Romme och Rättvik när vädret passar. På Romme har det gamla lekrummet ersatts med en lek och pysselhörna i totohallen.  

Vi har också beslutat att köpa in en egen Monté Pyton, en mekanisk häst som kommer att turnera runt på publikplats och där alla kan prova på att rida monté eller köra lopp under realistiska förhållanden. 

Under 2016 kommer det att utgå hederspris till ägarna i alla lopp. Vi kommer också att börja utse Månadens hästägare i samarbete med hästägarföreningen och Månadens Dalahäst i samarbete med Agria och Travtränarföreningen. Hästägaransvarig på Romme är Britt-Marie Johansson som alla känner som Burr. 

Under 2015 har vi inlett ett fruktbart samarbete med Dalarnas Tidningar om bland annan DT-hästen som hundra förhoppningsfulla delägare följer fram mot start under 2016. Vi har också en bra uthyrning av anläggningen till mässor och andra evenemang när det inte är travtävlingar. Sponsorförsäljningen är också en viktig inkomstkälla.  

Tävlingarna skulle inte kunna genomföras utan alla funktionärer som arbetar tävlingsdags efter tävlingsdag. Vid sitt årsmöte den 25 januari fick de träffa Svensk Travsports nya domarbas Staffan Falk.  

För att nå målet om fler aktiva är travskolan oerhört viktig. Därför är det glädjande att sju kurser pågår för närvarande både för ponny samt stor häst. Det finns dock platser kvar för den som vill prova på.  

Ponnytravklubben har redan klarat av sin travgala med Hanna Gustavsson i fokus. Hon och fler från Dalaponnytrav har dominerade svenskt ponnytrav under 2015 med seger såväl i Kriteriet som Derbyt och med nytt svenskt rekord. 

En annan grogrund för återväxten för trav med stora hästar är Fricks Dalatalanger. Nästa punkt på deras program är en föreläsning med Daniel Redén och Johan Arneng. I höst planeras en studieresa.  

När vi tittar framåt så står närmast Dalatravets egen stora Travgala på programmet. Den 12 mars samlas vi i totohallen på Romme som är ombyggd till festlokal. Vi delar ut priser till de som varit bäst under 2015 och äter garanterat gott från vår egen restaurang. Om du inte redan bokat biljett. Gör det hos Marianne Östlund, tel. 0243-239500 eller mail marianne.ostlund@romme.travsport.se. 

Sedan väntar V75 på påskdagen den 27 mars. Kanontävlingar och förhoppningsvis fint vårväder. Det brukar vara en riktig höjdare. Vill du ha plats i restaurangen är det dags att boka nu. 

Under våren kör vi också Södra Dalarnas dag den 4 mars, Sala/Hebydagen den 18 mars och den 16 april är det dags för vårens tjejkväll. 

Nytt för i år är också att som besöker Dalatravet har chansen att vinna en guldtacka. Det är bara att anmäla sig med namn och e-postadress så kan du ha turen att sedan bli uttagen till en tävling och vinna en guldtacka. 

Till sist. Den medlemsvärvarkampanj som Dalarnas Travsällskap satt igång har hittills resulterat i ett 50-tal nya medlemmar. Det betyder en ökning med 50 procent. Men vi är inte nöjda utan hoppas att många fler vill prova på att vara medlem under 2016 för att sedan bli betalande medlem (fn 200 kronor) från 2017. 

Rekommendera gärna dina travintresserade vänner och bekanta att gå med. Det är bara att skicka ett mail till marianne.ostlund@romme.travsport.se. 

Jag hoppas att vi blir riktigt många när travsällskapet har årsstämma den 19 april på Romme. Utöver sedvanliga årsmötesförhandlingar och diskussioner om vår verksamhet kommer ATG:s VD Hans Skarplöth och Svensk Travsports ordförande Hans Ljungqvist till stämman. De ska presentera hur de ser på travets framtid och då finns alla möjligheter att ställa frågor till dem som styr på riksnivå.

 

Vi ses på Romme! 

 

Anders Jonsson 

Tf ordförande Dalarnas Travsällskap