Hoppas på ny överlägsen seger!

Utacs ägare tror på repris…

Lasse Stridh har varit hästägare i närmare 20 år – och är en trogen kund hos Team Westholm. Vi slog honom en signal efter Utacs seger på Rättvik tillsammans med Oskar – och han hoppas och tror på ny vinst på lördag. 

Hur var känslorna när Utac fick vinna sitt första lopp – i överlägsen stil?!

– Det var skitkul. Hon ligger mig varmt om hjärtat då jag var med och delägde Rite On Track som är pappa till henne, och jag lånade hennes mamma Goldie Crown och har fött upp henne själv, vilket är en mäktig känsla. Hennes insats var riktigt bra, jag var på plats men jag kollade också på loppet i repris på datorn dagen efter och det var riktigt häftigt hur hon "skottade" iväg. Hon startar på lördag, och det lär väl bli repris igen?, säger Lars Stridh. 

Blev det något firande?

– Nej du, det var ganska lugnt. Det var att sätta sig i bilen och åka hem – men det var verkligen något att fira, vi får väl vinna på lördag igen och fira då. 

Vad tror du om hennes framtid?

– När känslorna styr tror man ju att det blir en ny kanon, men nu är jag nöjd om hon håller sig frisk och får några bra år. Det är kul att åka på lopp, sen spelar pengarna mindre roll. Jag tror ändå att hon hänger med en bit upp i klasserna. 

Vilket är ditt bästa hästägarminne?

– Det är nog nästan när min gamla häst Hot Pot slog svenskt rekord med Jörgen S Eriksson under Elitloppshelgen för några år sedan. Han körde väldigt smart, och det var häftigt. Sen var Rite On Track-resan något man aldrig glömmer. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Mest av allt att jag blir av med smärtan i hälen. Sen vill jag att Utac visar en gång till att hon är bra, säger Lasse Stridh. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund