Helgsummering!

Vi sammanfattar allt…

Hej!

Elitloppshelgen är över, och cirka 55 000 personer kom till Solvalla i tre dagar och följde tävlingarna i strålande väder.

Vi hade sex hästar till start, och höjdpunken var Time Machines andraplats i Harper Hanovers. Han gick iväg felfritt, fick rygg på ledaren. Fick sedan lucka på sista långsidan och spurtade riktigt bra som tvåa bakom en strålande Mellby Viking på 1.13,2/3140 meter, tre tiondelar under svenska rekordet som nu vinnaren av loppet har. 250 000 kronor in på kontot – läckert!

Navigator Sib och Kan Ha var fyror som vi var nöjda med. Navigator fortsätter prestera jämnt och fint, och höll farten bra. Formen håller i sig, och fina pengar in varje gång. Kan Ha årsdebuterade på 1.10,7 – och säsongen ser intressant ut för hans del. Ruskigt bra insats, och han har vuxit på sig under vintern och vi var otroligt nöjda med honom.

Duffman fick en tråkig inledning på sitt lopp, men höll farten sedan mot stentuffa hästar. She Loves You tog hand om ledningen, men galopperade märkligt nog sedan. Surt, för vi tror hon hade varit långt framme annars!

Ante Dana fungerade inte riktigt, galopperade i sista sväng med krafter kvar.

Timoko tog hem Elitloppet, och med Björn Goop i vagnen verkar han trivas ypperligt. Vi gratulerar kretsen kring hästen! Timoko var Jörgens vinnare av Elitloppet som han påpekade i Sala Allehanda-tv där de hade inslag från Karlsro i förra veckan. Snyggt tippat! 

/Patrik