Helgsummering!

Teamets första 1.09-travare…

Efter Eldvins härliga seger i fredags, där hon slog Lannem Silje, så har vi gjort ett par starter. Måste nämna ett annat kallblod som var duktig i fredags, Tjötta Godtfred, som slutade trea. 

Ramon Dekkers slutade trea i lördags på Sundbyholm, klart godkänd prestation av honom. Scarlet O'Cara galopperade däremot. 

Under söndagen kom teamets första 1.09-travare i form av Apollon de Kacy, som startade i Grand Criterium de Vitesse och slutade sjua. 

Han öppnade snabbt, kom ner i tredje invändigt och hängde sedan med klart vettigt. Bold Eagle vann, och Apollon de Kacy får mer och mer hårdhet av de större loppen och visade nu prov på startsnabbhet som kan bli ett vapen framöver. Han är med i eliten för att stanna, och vi är nöjda med hans prestation. 

En reflektion: Team Westholm har nu tränat ett varmblod under 1.10 samt ett kallblod under 1.20 (Odin Tabac). Har någon annan tränare gjort det?
Information från vaken läsare, Kurt Hella: Anders Wolden Lundström har haft Phantasm Soa och Tekno Jerken som gjort bedriften, men han körde inte själv.