Helgsummering!

En hel del starter…

Hej!

Vi hade en hel del starter i helgen, och det blev en seger då Jean G. vann på Bergsåker. Han långspurtade fint i tredjespår sista 1000, och vann på ett bra sätt. 30 000 kronor i förstapris – grattis ägaren Philip! 

Övrigt från i fredags:

Ninepoints Lucy gjorde ett topplopp på Färjestad som tvåa i Diamantstoets final, och hon tjänade 100 000 kronor.

Armani Trot gick bra som trea i ett lopp på Bergsåker – och har åter hittat formen.

New Kiss galopperade.

Duffman och Promise blev oplacerade.

Magnesia var under lördagen med i E3-finalen för ston, där hon galopperade innan startbilen släpte fältet. Surt. Det här är inga gnällpoäng, men ska inte banan vara preparerad i alla spår? Kolla lopparkivet i V75-2 och jämför med loppet efter, stor skillnad på hur sanden flyger runt fötterna på hästarna. De tre yttersta spåren var ovattnade i Magnesias lopp, vilket gjorde det dammigt, och i dåligt skick och gav inget fäste. Jag tycker att måldomarnämnden eller någon annan på banan bör vara ansvarig dessa dagar då V75 är Formel 1. 

Dellvann startade i Frankrike, fick en tuff inledning och orkade inte över upploppet.

Under söndagen startade tre stycken på Mantorp, där Schillaci slutade fyra efter en långspurt. Copimade blev oplacerad, men var positiv med sparade krafter och gjorde ett klanderfritt uppträdande. Bra för framtiden. Ponce de Leon galopperade, men visade fin form mellan galopperna.

I Frankrike under söndagen hade vi tre starthästar. Bäst gick det för Bocognano som slutade tvåa i sin Frankrike-debut efter bra spurt, tjänade 3 750 euro. Brio du Biwetz kom fyra och Country From galopperade i första sväng. 

Missade du Nyhetsklippet? Se det här!

/Jörgen