“Hästarna är värda sina chanser”

Vison Fromentros ägare intervjuas…

Anders och Rose-Marie van Dapperen äger Vison Fromentro – som förra måndagen vann på Solvalla på ett mycket imponerande sätt. Vi slog en signal till Anders och surrade om hans häst och lite travpolitik. 

Hur kändes det när Vison äntligen fick vinna igen?

– Äntligen – det var känslan! Vi tycker att det är en ganska hygglig häst, men han har haft massa oflyt men det känns som att han är på rätt väg igen vilket är skönt. 

Ni har haft mycket tålamod med honom, hur känns det att få utdelning?

– Vi försöker ha tålamod med alla våra hästar, vi tycker att de är viktiga och har man feelingen för att det kommer lösa sig så får man satsa på det. Det är levande varelser vi håller på med, så de är värda en rejäl chans. 

Vad tror du om hans framtid?

– Vi hoppas och tror att han ska utvecklas ytterligare. Han har gjort 32 lopp, och fått rätt så lugna upplägg så han har nog en hel del ogjort. Sen har han en stam som är sen och han är stor så det blir nog bra. 

Du är insatt i mycket rent travpolitiskt, är det något du vill tycka till om just nu?

– Det är samma sak som vid förra intervjun du gjorde med mig. Man måste värna mer om hästägarna, det är inte bara spelet som gäller. Det har tyvärr gått bakåt på den punkten, vilket är tråkigt. Hästägarna är inte så viktiga längre, tyvärr. Alla har inte förstått att utan hästägare finns ingen travsport. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi fortsätter på samma väg med Vison, säger Anders van Dapperen. 


Vison Fromentro leker i hagen. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund