Hästägaren som fick en raketstart!

Seger ett dygn efter köpet…

Peter Jonsson är nybliven hästägare hos Team Westholm, och snacka om raketstart! Onsdagen den 22 juni köpte han in sig i Musical Man, och mindre än 24 timmar senare gick hästen ut och vann på Rättvik. Det är hans första häst, och Peter fick alltså besöka vinnarcirkeln omgående. Rätt så unikt, och Peter var faktiskt och provkörde just Musical Man under ett företagsevent som Curre Lundmark ledde. Han gillade hästen, och slog till. Vi tog ett surr med Peter om travet.

Hur kändes det att det blev vinst direkt?

– Det var helt fantastiskt, man kunde knappt tro att det var sant. Det var inget stort lopp, men det är fortfarande hur stort som helst. 

Vad gjorde att du valde att satsa på Musical Man?

– Jag provkörde honom och Jörgen och Oskar pratade gott om hästen, så det kändes som att det var något att satsa på. Det kändes direkt att jag skulle köpa in mig i honom. När jag körde honom var det första gången jag körde i takrakan, det var en fantastisk upplevelse. 

Din familj har tidigare varit hästägare hos oss, kan du berätta?

– Farfar var hästägare, han hade en av Jörgens första stjärnhästar. Det var Action Man, som gick väldigt bra. Sen hade farfar lite hästar själv, men inga hästar som firade några framgångar. Så hästintresset finns i blodet, men det är bara jag som på senare tid satsat på hästar för farsan är inte intresserad. 

Blir det fler hästar framöver, eller hur går travtankarna?

– Jag är lite intresserad av en fölunge, som jag ska prata med Jörgen om. Det vore roligt att vara med från första början, det vore coolt. Det är unghästloppen som är det mest spännande. Så det kan bli en till häst så att säga. 

Vad tror du om Musical Man i nästa start? Han går ju ut igen på tisdag på Solvalla.

– Jag satt och kollade på startlistorna, och det ser hoppfullt. Jag hoppas och tror på en plats, är han bland de tre är det bra. Bara han gör ett bra lopp är jag nöjd. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Fortsatt fint väder, säger Peter Jonsson. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund


Peter hoppas på andra raka för Musical Man.