Hästägaren med 300 segrar!

Jan Arnesson om framgångarna…

Jan Arnesson, ägare till Rocky Tilly, har sin häst till start på söndag i Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla. Hans hästar ägs under namnet ”Stall Slugas, ett mycket vältjänt hästägarnamn i trav-Sverige. Vi slog Jan en signal inför söndagen, men det händer även spännande saker på fredag då hans Zulo Wood debuterar. Dessutom är Jan delägare i ”Global Unghästsatsning", och Arnesson satsar helhjärtat på Team Westholm. 

Varför ”Stall Slugas”, Jan?

– Det är ett gårdsnamn från Hälsingland, som mina förfäder hade. Min pappa ägde hästar under det namnet redan på 1960-talet, och när han gick bort 1988 tog jag över det och har fört traditionen vidare. 

Berätta lite kort om historien bakom ditt hästägande? Vilka bra hästar har du ägt och så vidare?

– Den absolut bästa jag ägt är kallblodet Finn Sabin som gick 1.26 i mitten på 1980-talet och kunde speeda runt 1.16 och det var väldigt fort på den tiden. Hästen hade svårt att hålla ihop, men vann 25 lopp och var väldigt framgångsrik. Han står i en klass för sig, men sedan har jag haft många bra varmblod som Caballero som vann Midsommarloppet på Rättvik 1976 med en ung Jim Frick i vagnen. Spring Brodde vann också många lopp, och går man riktigt långt bak i tiden hittar vi Drabant R.A. som vann cirka 40 lopp under sin karriär. En annan häst som jag äger just nu och som är väldigt bra är Järvsöodin som under ett kalenderår vunnit elva lopp, det är riktigt bra så jag har haft en hel del segrar genom åren. Vi har tagit cirka 300 segrar som ägare. 

Vad är tjusningen med travhästar?

– Det är spänningen, att man kan fortsätta tävla även om man inte är aktiv och tävlar själv. Jag är ganska lugn då jag varit med ett tag, och det gör att jag inte är som många andra. Men det finns ändå en spänning som kanske inte syns på ytan. 

Rocky Tilly på söndag, vad tror du om hans möjligheter i Breeders-semifinalen?

– Vet vi något spår än?

Patrik: Ja, spår två.

– Oj, suveränt! För att citera Olle Goop: En god platschans. Det var ett perfekt startspår! 

Du har även Zulo Wood som debuterar på fredag, härlig vecka va?

– Jag har starthästar torsdag, fredag och söndag då även Faks Odin startar på torsdag så det blir ett bra avslut på veckan. Zulo har jag ingen större uppfattning om, så vi får se vad han kan uträtta. Jag hoppas att han är mogen för att göra en bra prestation. 

Bästa chansen i veckan?

– Rocky Tilly. 

Vad gör att du satsar på Team Westholm?

– Mycket ligger i att kundvården är suverän, ni ser till att sköta om hästägarna och det är extremt bra i förhållande till många andra ställen i trav-Sverige. Sedan är det bra framgångar på travbanan också, så det är en bra kombination. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att familjen får vara frisk, säger Jan Arnesson. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund