“Hästägandet ger mig en otrolig kick”

Möt Gunilla Gustafsson…

Gunilla Gustafsson, S G:s Potatis, äger Ninepoints Avalon och Ninepoints Ariel som båda startade under söndagen på Gävletravet. Ariel försvarade familjens färger väl genom att vara tvåa efter ett snabbt slutvarv. Gustafssons pappa, Sören, köpte hästarnas mamma, Any Wish, 2003 och hästen vann två lopp och har lämnat flera fina avkommor. Förutom Ariel och Avalon har Gustafsson nu ett ettårigt sto efter Rite On Track till salu och Team Westholm ringde upp Gustafsson för några snabba frågor:
 
Vad var det som fick er att börja satsa på hästar?
– Vi har haft hästar hela livet, farsan köpte första hästarna på 1970-talet och då var det bruksnordisar, så kallade “riktiga hästar”. Sen har han och jag tyckt att det varit intressant med trav och via en av delägarna i Any Wish blev S G:s Potatis tillfrågade om vi ville köpa in oss i hästar hos Jörgen och på den vägen är det. Till en början var det pappa som skötte det där medan jag låg med i bakvattnet och det här är jätteintressant. Min far gick bort för sex år sedan och då tog jag över och jag har fölstoet hemma hos mig, hon är jättesnäll. Ettåringen som är till salu är på inkörning hos Christina Erlandsson på Romme och det är många, bland annat Jörgen, som tycker att den är riktigt fin. Målet är att sälja henne.
 
Vad är det roligaste med att äga travhästar?
– Det är så spännande att följa dem så det går knappt att beskriva. Hästägande ger en otrolig kick.
 
Vilket är ditt bästa hästägarminne?
– Det var när Avalon vann V75 på Romme som treåring under 2010, det var helt otroligt och något man aldrig glömmer. Jag var på plats och såg loppet, det var riktigt häftigt.
 
Finns det något roligare i livet än när ens häst vinner?
– Kanske en riktigt, riktigt rolig jaktdag kan mäta sig med det, men det blir nog inte bättre. Jag önskar att många människor får uppleva den glädjen som blir när ens häst vinner.
 
Vad tror du om dina Ninepoints-hästar?
– Jag hoppas mycket på Ariel, hon har helt rätt inställning precis som Avalon. Avalon måste dock visa lite mer utveckling så att hon inte stannar upp. Jag är lite rädd att hon inte kommer längre, men Ariel har jag stora förhoppningar på för hon gör det bra hela tiden. Båda hästarna har något innanför pannbenet och vill framåt.
 
Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Det finns mycket jag önskar, men jag önskar absolut att det ska släppa för Avalon och att hon fortfarande blir att räkna med.
 
undefined
 
Ninepoints Avalon efter V75-segern!