Härlig rapport från Frankrike

Jörgen ringde och berättade om framgången

Först ut var Vendredi du Jouan som gjorde Frankrike-debut på Mauquenchy. Jörgen tog ledningen direkt och sen satt han och “ptroo-ade” hela loppet. Han defilerade undan på ett mycket fint och säkert sätt och vann med 4-5 längder. Det hördes på Jörgen att han var imponerad av Vendredi och där har vi nog mer framgång att vänta!
Grattis till ägarna Olof Brodin Chartering som fick 6.500 euro och framförallt: En Westholm-champagne!
Tiden blev 19,2/2850 meter.

Näste debutant var Trägårn i Flen’s nyblivne treåring Amelium Tivoli som gjorde en klart bra debut på 18,9/2225 meter utvändigt ledaren som 4a.
720 euro in i dennes första start i livet.

Övrigt att notera från tävling var den fina vinnaren i treåringsloppet för ston, Adella d’Atout, som är e. Prince Gede, en hingst JW vurmat för och som vi har två avkommor efter som ser klart spännande ut, Apollon de Kacy och en av våra tvååringar.

Mer hann jag inte få ur JW innan han skulle upp i vagnen igen! Han skulle vara catchdriver åt en gammal vän sedan tiden i Holland för 20 år sedan. Han hade inte själv sett det i programmet utan förstått det när man kom fram och pratade med honom innan tävlingarna. Så vi får hoppas att framgången fortsätter på banan och att han sedan tar med den till Sverige imorgon när vi har 9 stycken ut på Romme och Färjestad.

/OJA