“Har varit travfrälst sedan barnsben”

Nils och mamma Kristina satsar på teamet…

Efter ett uppehåll drar vi nu återigen igång Hästägaren i Fokus, där vi intervjuar hästägare och lyfter fram i de i blickfånget. 

Nils Larsson, 25 år, har ett enormt travintresse och lägger i stort sett all sin vakna tid på att titta på travlopp, nya som gamla.

Han jobbar till vardags för Aftonbladet Trav365, där han flera kvällar i veckan ger speltips till V64:an. Nils har varit delägare i Unique Reve, som vann på Vincennes som treåring, och är nu med på en ny fransos, Bart Nyto.

Nyligen valde Nils och hans mamma Kristina att sätta det treåriga stoet Naomi Wibb i träning hos teamet. Vi tog en pratstund med Nils om trav i allmänhet.

Hur blev du intresserad av trav?

Min familj är uppfödare till "wibb-hästarna" så jag har varit travfrälst sedan barnsben. Min pappa tog alltid med mig till Kalmartravet på fredagkvällarna och det var helt klart veckans höjdpunkt. Intresset bara ökade och jag tog faktiskt även ponnylicens. Jag körde dock inget lopp även om jag hade en snabb rackare hemma som jag körde snabba tider med.

Vad är roligast. Sporten eller spelet?

– Sporten är helt klart roligast men jag gillar även spelet som ger det hela en extra krydda.

Vilket är ditt bästa hästägarminne?

– Jag och pappa köpte Annicas Crown 2001. Jag var då alltså 13 år och hon skulle göra första starten för oss på Kalmartravet. Det var ett uttagningslopp till Sverigeloppet och hon slutade trea. Jag var överlycklig och kommenterade med att "det här måste vi fira", så jag slog till med en prinsessbakelse på caféläktaren och någon lyckligare fanns det nog inte just då. Även när Unique Reve vann på Vincennes är ett härligt minne, han galopperade i starten men kunde trots det runda till seger med Bazire. Det starkaste uppfödarminnet är när Santiago Wibb blev trea i Kriteriet efter en vass avslutning. Det var fantastiskt att få uppleva den framgången på plats med min pappa, tre veckor efter loppet gick han bort i cancer.

Vad är det bästa med Team Westholm?

– Vi har hästar för att ha roligt och att ha häst i träning hos folk som mest tycker man är ivägen ger inte så mycket. Här är kundservicen outstanding och det känns verkligen som man tillhör "teamet". Att Jörgen även är duktig på att träna häst är så klart ingen nackdel. Man får alltså både ha och äta kakan hos er.

Vilken är din favorithäst?

– Det finns många fantastiska travhästar men jag har nog ingen favorit, jo, det är den senaste jag fick in på liret.

Vad har du för förhoppningar på Bart Nyto och Naomi Wibb?

– Bart Nyto tror jag kan bli en bra häst och förhoppningen är att han ska visa sig så pass bra så man kan åka till Frankrike och se när han startar i något lopp, helst vill man ju till Vincennes så klart. Naomi hoppas vi ska kunna försörja sig och bjuda på några roliga stunder i vinnarcirkeln.

Vilket är drömloppet att vinna?

– Det är helt klart Derbyt. Man får bara en chans att vinna och det vore en höjdare.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla våra hästar håller sig friska så det blir ett roligt och minnesvärt år.

Vi önskar Nils och Kristina stort lycka till i framtiden och klicka här för att läsa mer om Nils hästar!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund

undefined
Nils Larsson