Har åkt 27000 mil – för att kolla på hästarna!

Hästägaren Göran Falk om det enorma intresset…

Göran Falk, Stall Falk Markkonsult HB, har tillsammans med sin fru varit hästägare i 12 år och ägt 14 hästar under årens gång. Just nu äger de What A Supergirl som på söndag startar på Solvalla i ett V64-lopp. Dessutom äger de Brightman, som nu tränas av Samuel Rehn men som tidigare var hos teamet. Han startar på måndag i ett V4-lopp på Gävletravet så det är några spännande dagar familjen Falk har framför sig. Därför slog vi Göran en signal och snackade lite om hästägande…

Vad är det roliga med att äga en travhäst?

– Vi har kommit ut och varit runt på otroligt många ställen sedan vi skaffade hästarna, det har varit som en livsstil för oss. Från 2005 så har vi åkt 27 000 mil för att kolla på hästarna och vi har bott på hotell överallt och varit på alla banor. Det har varit en skön tid sedan jag blev pensionär och vi har varit med om mycket roligt. Bland annat blev vår häst Uncle Joe's Jet Jägersros vinstrikaste häst 2008, då var vi ofta ner och kollade på honom.

Du och din fru är nästan alltid på plats när hästarna startar, är det viktigt för er?

– Det är viktigt, vi åker överallt och det är vår stil. Vi älskar sporten och hästarna och vi försöker åka runt så mycket det bara går. Just med team Westholm är det jäkligt trevligt med Sven-Göran och Gröna Bussen, det gillar vi.

Vilket är ditt bästa hästägarminne?

– Det finns flera. Under en påskhelg i Halmstad slog vi banrekord med Uncle Joe's Jet. Ett annat minne är när samma häst vann på Jägersro och vi fick in V5 som gav 17 000 kronor, det var kul. Vi spikade honom och Brioni och båda vann.

Vilket är drömloppet att vinna?

– Elitloppet.  

Vad har ni för förhoppningar på What A Supergirl?

– Stora tankar. Varenne är den bästa häst jag sett och det är kul att man kan föda upp en häst efter honom när man har ett eget fölsto.

Ni har en egen kördress, varför då?

– Det har varit bra reklam för företaget. Ett tag var vi mycket på trav med företaget och många gånger åkte vi på bussresor till Solvalla, vi hade rätt så stora vinster hela gänget.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– He he, att Supergirl vinner på söndag och att Brightman vinner på måndag, säger Göran Falk.

Vi tackar för pratstunden och önskar lycka till i framtiden!

/Patrik Fernlund