“Han vinner Derbyt nästa år”

Peter Magnusson sticker ut hakan…

 

Peter Magnusson från Västerås har varit hästägare hos Team Westholm i 20 år och ägt cirka 20 hästar genom åren. Jörgen fick krångelhästen Jeff Hornline av Peter och hans mamma Britt (Stall Ebba Britta) när han var 23 år och firade stora framgångar med hästen. Efter det har samarbetet fortsatt, och Ebba Britta har ägt många fina hästar genom åren. För tillfället äger de Pinocchio's Lie, Obelix M. och Carambole P.. Peter Magnusson är dessutom delägare i Time Machine och en fransk ettåring som han köpte tillsammans med några kompisar från Västerås. 

 

I tisdags startade Obelix M. på Eskilstuna i ett V65-race där han slutade femma efter ett lopp i dödens. På måndag är det dags för Pinocchio's Lie att försvara stallfärgerna och vi tog ett snack med Magnusson under fredagsförmiddagen då han var ute på Karlsro och deltog i fortkörningen. 

 

Vad var det som fick dig att satsa på Team Westholm?

– Vi hade en anställd som hette Rune Gustavsson som rekommenderade Jörgen. Hans son och Jörgen var kamrater och på den vägen var det. Vi hade misslyckats hos en tidigare tränare, så vi testade något nytt och det blev bra. 

 

Vad tycker du om teamet och hästarna?

– Vi är jättenöjda och det är mycket trevligt att vara hästägare hos Jörgen. Jörgen är en bra person, han är alltid öppen och trevlig och sen har han bra personal och man känner sig alltid välkommen. Jörgen är en duktig travtränare, han är försiktig med hästarna och han har nått väldigt bra resultat med våra hästar. 

 

Vilket är ditt roligaste hästägarminne?

– Det finns ett minne som är det roligaste och det tråkigaste. Det var när Carambole P. startade på V75 i Östersund och gick i mål som etta. Min dotter tog läkarexamen den dagen så jag var på avslutning och när jag var på väg ut ur lokalen fick jag ett samtal från Patrik Höglund som upphetsat berättade att hästen vunnit till 80 gånger pengarna. Samma man ringer 15 minuter senare och berättar att hästen blivit diskad, då var det ridå ner. Diskningen var inte schysst och det var otroligt tungt och man blev jättebesviken. Dels var det ett högt förstapris och sen hade jag spelat vinnare och tvilling. Det var mycket pengar som gick upp i rök den dagen. 

 

Vilken är din favorithäst?

– Det är Carambole P.. Han är en sådan kämpe, trots många skador har han kommit tillbaka och det är en hedershäst. Malin Sols sköter honom fantastiskt bra, och ibland får jag till och med köra honom i träning och det är en stor upplevelse. 

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är att Time Machine ska infria våra förväntningar under nästa år, jag tror att han vinner Derbyt. Han har visat oerhörda resurser trots att han inte fått det att stämma och han ser finare ut nu. Jag tror att det kommer lossna för honom nästa år, säger Peter Magnusson.

 

undefined

Time Machine – en Derbyvinnare?

 

/Patrik Fernlund