“Han får gärna vara med i Derbyt”

Hästägaren om segern och drömmen…

Fredrik Enarson är en stor travfantast, och under fredagen vann hans Radjah d'Inverne – och det var karriärens första seger i sjätte starten. Vi tog Fredrik på pulsen och slog honom en signal.

Hur var det att se Radjah vinna igen?

– Det var kul, det var faktiskt skitkul! Det var första hästen jag köpte, så det var lite speciellt. Han var positiv på Solvalla i comebacken och så blev han väldigt uppskruten på Romme, vilket var lite förvånande, men det visade sig vara rätt och han fick ett bra lopp av Oskar och de hade respekt för hästen. Han vann enkelt, och det känns som att det kan bli en spännande säsong för honom och lång distans passar honom bra. Man känner sig tillfreds när något man tror på levererar. 

Derbyt?

– Ha ha, sådan klass har han inte visat ännu men jag tror att han kan gå bra i något lördagslopp framöver, för nu är han frisk och gör det bra. Men matchningen lägger jag mig inte i, men för min del gör det inget om han är med i Derbyt. Jag känner mig positiv inför framtiden. 

Hur firade du segern?

– Jag tänkte komma ut till gården med smörgåstårta i veckan. Det är teamet värda och vi måste ju så klart fira segern. 

Vad är ditt tips om man vill köpa en häst?

– Ta hjälp av de bästa, och försök läsa på och sätta dig in sporten så mycket som möjligt så att du även själv har en personlig uppfattning och någon egen idé. Jörgen är väldigt duktig, han tar jag hjälp av men jag vill även ha lite koll själv. Man ska ha någon tanke på hur man ska agera tycker jag.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Radjah får fortsätta må bra så han kan leverera i loppen, säger Fredrik Enarson.  

Vid tangenterna: Patrik Fernlund