“Han är riktigt go”

Rocky-Rune om stjärnan och treåringen…

Luxury Brodde, tre år, har tagit två segrar på fem starter – och är faktiskt obesegrad felfri. Vi slog hästens ägare, Rune Vidar Nordum (Nortronic KB, Vara) en signal för att intervjua honom om hästens start på måndag och Rocky Winners framgångar. 

Till ett börja med Rune, stort grattis till Rocky Winners framgångar. Hur känns det?

– Han är riktigt ”go” nu alltså. Jag har alltid haft tro på Rocky i alla år, och han har visat kapacitet och framgång hela tiden och det är kul att han kan tävla med de stora grabbarna. Rocky gjorde ett fantastiskt lopp i onsdags på Enghien. Han mötte tuffa hästar och fick gå en bit i tredjespår, och det var fantastiskt att han höll så pass bra hela vägen in i mål. När han är i denna form kan han vara med och kämpa i de största loppen. 

Han har övertygat stort, har du något drömlopp med honom framöver?

– Det ligger en dröm att starta i Elitloppet, Prix d'Amerique och Oslo Grand Prix – men det är inte enkelt att komma dit. 

Hans bror, Luxury Brodde, startar på måndag. Vad tror du om hans framtid?

– Han har visat kapacitet, i de få starter han gjort. Han har galopperat några gånger, men tagit två fina segrar och han ska kunna vara med och kämpa i toppen på måndag. 

Vad är det roligaste med att äga travhäst?

– Den sociala biten, och att man kan resa lite och kolla på hästarna när de startar. Sedan är det otroligt spännande innan och under loppet. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att få en stor lax, jag är faktiskt och fiskar i Norge, säger Rune Vidar Nordum med ett skratt.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund