Hallå där!

Anders Karlsson – vinnaren av filmquizet…

Ekeby Gård-uppfödaren och bonden Anders Karlsson tog hem filmquizet. Han hade alla rätt (Kan Ha, She Loves You, Rocky Winner) – och vinner nu en prenumeration av Klubb33. Anders som själv driver en hemsida, som du hittar HÄR och den är fullmatad med bra information. Mr Karlsson är även delägare i det treåriga Rite On Track-stoet Hinnifatt. 

Vi slog en signal till vinnaren, som under fredagen var på Solvalla och bevakade tävlingarna.

Du är vinnaren, hur känns det?

– Det var som fan, det var min största seger sedan Annicka vann Oaks. Haha!

Var filmquizet lätt eller svårt?

– Svårt, jag satt länge och ältade och bollade lite med brorsan. Men han tog fel väg, och jag tog rätt.

Berätta lite om Ekeby Gårds verksamhet just nu?

– Vi ser fram emot första fölningen om två veckor, och sedan rullar det på till maj och det är full fart.  Vi har 14 dräktiga märrar, bland annat Annicka. Uppfödning är grymt skoj, och det är spännande att följa hästarna från början fram till start. Jag älskar att ha djur, framförallt hästar, på gården.

Vilket är ditt bästa travminne?

– Det var inte så svårt, Oaks 2008 då Annicka vann. Benen skakade på mig från start till mål, och jag trodde aldrig att det skulle gå. Hon har aldrig gjort ett bättre lopp, och det passande väldigt bra just den dagen. Efter det lärde jag känna Jörgen ännu mer, och det har gett mig massor. Det var en förändring för hela livet och det var det som gjorde att vi satsade mycket mer på hästar. Man kan säga att det är hennes och Jörgens fel att jag pysslar med det jag gör i dag.

Hur ser du travsportens framtid?

– Jag är på Solvalla just nu och har pratat med två tränare, och det är riktigt taskiga tongångar. Det är mycket negativa vibbar, men jag försöker vara positiv. Man måste hålla sporten vid liv, det försöker jag med hela tiden. Uppfödarpremien höjs från 2017, och det är bra. Hade inte det hänt hade jag troligtvis dragit ner på den egna uppfödningen. 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att "Leffa" och Bredberg bjuder mig på en starköl, det vore gott och sedan får skribenten (Patrik) gärna bjuda på en vinnare på min hemsida som han gör varje fredag, säger Anders Karlsson.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund