Hallå där – Siljan Schakt/Stall Slugas

Nästa samarbetspartnern att presentera är Siljan Schakt. Mannen bakom schaktbolaget är Jan Arnesson, mer känd inom travkretsar som Stall Slugas.

Till helgen är Stall Slugas riktigt i hetluften, tre starthästar inom V75, som dessutom avgörs på hemmabanan Romme. 

Berätta om ert företag och vad ni erbjuder för tjänster?

– Vi bygger och utför alla möjliga typer av anläggningsarbeten i hela mellansverige. Vi har också egna grustäckter, den största vi har ligger utanför Orsa. Där har vi kvalitetssten för asfaltsbasalts vilket betyder att vi levererar asfaltsbalats över hela Mellansverige, vi är leverantörer åt bla Skanska, Peab och NCC. Vi erbjuder också underlag och bottnar till ridhus, där använder vi ett eget material som gör att hästarna får fint fäste och svikt. Den 1/10 såldes Siljan Schakt till det börsnoterade bolaget Infrea AB och jag är numera anställd i bolaget. 

Stall Slugas är som sagt ett välkänt ägarpseudonym och Jan Arnesson har en diger rutin inom travsporten. 

– Jag var på min första travtävling någonstans runt 1962-63, det var på Rättvikstravet. Min pappa köpte sin första häst –69 och familjen har på något sett vart aktiva inom travet sedan dess. Jag har tre starthästar igång för tillfället och alla tre startar på lördag, vilket är väldigt kul! Jag har även en andel i Fast Food Hanover som startade i tisdags.

Nya stjärnor inhandlades under hösten, sen har ni även intresse inom aveln, berätta!

– Ja under Kriterieauktionen så ropade Jörgen in Bottnas Intense åt mig, en spännande ettåring! Kan även nämna att jag och Jan-Olov Persson köpte loss Tekno Odin, han har en fantastisk karriär bakom sig och är nu verksam inom aveln. 2018 betäckte han 69 ston i Sverige och fick hela 65 föl, det är en levande fölprocent som måste vara oslagbar. 

Tre starthästar på lördag, alla inom V75-spelet, är det någon som sticker ut chansmässigt?

– Rocky Tilly, Guli Tor och Järvsöodin. Jag tycker alla tre har god chans och vill inte rangordna de på något sätt. Däremot vill höja ett varningens finger för Järvsöodin, han gick bra senast och trivs över distansen.  

Varför blev det ett samarbete med Jörgen och Team Westholm?

– Jag tycker att Jörgen är en frisk fläkt i travet och hans service till hästägarna är helt överlägsen. Det är skäl nog för mig att vilja ingå i ett samarbete. 

Var hittar man er?

Siljanschakt.se