Hallå där – Peter Langemar…

…Delägare till Figaro Vici som skrällvann i Paris i måndags.

“Figge” som han kallas startade på Vincennes i måndags och det slutade med en övertygande seger. Fyra av fem i ägargänget var på plats på Vincennes och vi ringde upp en av delägarna för att höra mer om helgen…

Hur var helgen i Paris?

– Vi flög ner tidigt söndag morgon och värmde upp med att kolla Prix d’Amerique när vi ändå skulle ner och se “Figge” starta på måndagen.
En av delägarna hade aldrig varit på Vincennes så PdA #100 var ett väl valt tillfälle för debut! Söndag eftermiddag/kväll spenderades i stallcafeet på Vincennes. Som oftast hög stämning, kul att träffa travfolk och snacka ner tävlingarna.Vore något för Solvalla att ta efter på stordagar.

Vad var känslan inför Figges lopp?

– Känslan var bra. Jörgen har alltid hållit “Figge” högt, men han har matchats relativt lugnt och hållit oss ägare på halster. Det har strulat lite under vintern med sjukdomar och lite andra skavanker men “Figge” fick dock veckan innan loppet sitt första “riktiga” jobb tillsammans med Unique Juni. Det föll väl ut enligt rapporten från Indra.. När vi dessutom fick världens just nu vassaste kusk Björn Goop i sulkyn kändes det såklart extra bra. Jag följer franska travet slaviskt och har sett i princip alla lopp under vintermeetinget. Det är makalöst hur bra Goop levererar på Vincennes med tanke på att dom franska kuskarna inte är några duvungar.

När kände ni att det var klart?

– Tyvärr är det ju aldrig klart i Frankrike, inte ens när dom passerat mål i och med enquete-risken. När Goop började jucka in på upploppet och fick ett par längder så förstod vi att det bara gällde att hålla “Figge” i trav.
Vi hade en upploppsgalopp med segern klar i bagaget från Vincennes vid en tidigare start så det är klart att tanken slog en.Men när Figge passerade mål i fint trav gick det inte att hålla tillbaka längre. Vi skrek rakt ut så hela restaurangen tystnade. En otroligt härlig känsla att få vinna lopp på Vincennes, för mig och min brors del var det 18 år sen senast (Big Toro).

Han gav ett riktigt högt odds på toton, lyckades ni få in något lir?

– Ja, det var bara att tacka och ta emot. Dom flesta svenskarna hade väl slut på pengar efter en tung spelhelg eller så satt dom på flyget hem.
Att Goop ger 33 ggr insatsen med en svensktränad häst lär inte höra till vanligheterna. Måndagen efter PdA är traditionellt en bra speldag, ofta med svenska hästar vilka inte brukar vara lika påpassade som under PdA-helgen. Så även detta år.

– Nästan alla i ägargänget är spelare och vi tyckte “Figge” var lite väl lågt rankad i tipsen, å andra sidan satt vi på info som inte övriga spelare hade. Extra kul att fyra av fem delägare var på plats denna start och som sig bör firade vi ägare segern med god mat och dryck på en restaurang inne i Paris på måndagskvällen tillsammans med skötarna Indra och A-K. 

Ett minne för livet som vi tackar Team Westholm för!