Hallå där – ny lärling förstärker teamet!

Välkomen Marcus Lilius…

Tillika Team Westholms senaste nyförvärv. Bördig från metropolen Möklinta har han gått i Jörgen fotspår och är nu äntligen tillbaka där allting började, hos Team Westholm. 23-åriga lärlingen körde totalt 149 lopp under 2019 och hade sitt mest framgångsrika år någonsin. Knappa miljonen inkört , det genom 13 segrar och hela 48 pallplatser.

Se travrondens intervju med Marcus här!

Hur är läget Marcus?

– Det är bra, just nu viker jag ett täcke här och ska avsluta ytterligare en arbetsdag.

Berätta om din bakgrund?

– Jag har kört ponny sedan nio års ålder och har varit travet trogen sedan dess. Jag har arbetat hos Nicklas Westerholm och nu senast hos Mattias Djuse, jag har även hunnit med en sejour hos Svante Båth.

Du har jobbat hos Team Westholm tidigare, nu är du tillbaka?

– Jag var en del ute på gården i yngre dagar, det stämmer. Jag har alltid trivts med Jörgen som person och just nu passar det bra för mig att komma tillbaka.

Du skördar just nu stora framgångar i sulkyn, så sent som i förra veckan skrällde du på V86. Vad ser du i kikaren?

– Det har gått hyfsat iallafall. Tanken är att jag ska utveckla mig och se vad man går för, jag vill ge det en ärlig chans och se hur långt jag kan komma.

Sprint- eller stayerdistans?

– Stayer.

Volt- eller autostart?

– Jag börjar gilla volt mer och mer, fast jag är oduglig, ha ha..

Varm- eller kallblod?

– Svårt, jag har kört svenskt rekord med ett kallblod (Trippa Undan) men jag måste ändå säga varmblod.

Vanlig vagn eller bike?

– Vanlig vagn.

Varmt välkommen till Team Westholm!