Hallå där – Daniel Berglund

Vi ringde upp Daniel Berglund, känd som tipsexpert i Travronden bla och numera även delägare i Gitan de Touchyvon.

Grattis till segern i onsdags, hur följde du loppet?

– Det var häftigt, vi satt framför datorn med familjen och kollade racen. Jag tvingade dom att titta även fast dom inte är speciellt intresserade.

Vilka är ni i ägargänget?

– Det är jag, Peter Langemar, Jonas Lundgren och sen är Jörgen med på ett hörn. 

Varför blev det just Gitan? 

– Vi var ute hos Jörgen förra sommaren och kollade på hästen men sen strulade det lite för honom och det rann det ut i sanden. Sen fick jag ett nytt erbjudande nu i somras men då backade jag ur igen av olika anledningar. Det har varit ett helt annat intryck på honom i senaste starterna och när jag fick chansen på nytt att köpa in mig efter senaste starten och så slog vi till. Nu är det bara hålla tummarna för att han håller sig på mattan för det ser verkligen ut som att kapaciteten och styrkan finns där.

Och varför blev det just Team Westholm?

– Jag har blivit rekommenderad av kompisar som ägt häst hos Jörgen och jag själv blev imponerad av anläggningen när jag har varit på besök.

Du har ägt ett par fina hästar tidigare, berätta?

– Jag har varit med på två hästar tidigare. Magic Zodiac, som var i final i både Breeders Crown och Kriteriet, han tjänade nog 1,5 miljon innan det var klart. Sen hade jag en som hette Lill Jeppe hos Peter G Norman.

Vad har ni för framtidsdrömmar med denna franskstammade 4-åring?

– Jag har aldrig varit inblandad i fransk trav så det är klart att det hade varit en dröm att se han där nere på kolstybben. Men det låter som på Jörgen att han vill starta på ett tag till i Sverige för att få lite mer rutin.

Du har haft fina framgångar på ATG Tillsammans som spelläggare, hur gör man om man vill hänga på dig där?

– Jag har haft tur som en tokig den senaste tiden! Skämt å sido jag fokuserar främst på V86 och V75 och andelar finns på Vinnatillsammans.se och Köpandel.se

Gitan de Touchyvon