Hallå där – Dalatravet

Nästa samarbetspartner är Dalatravet, Romme och Rättvik. Vi slog en signal till Sven Eriksson, travbanechef på Dalatravet, för att höra mer om verksamheten.

– Vi har sammanlagt 70 tävlingsdagar per år, fördelat på 23 på Rättvik och 47 på Romme. På Romme tävlar vi året runt medans Rättvik är en så kallad sommarbana. Lägsta prissumma på Romme är 30 000 kronor förutom breddloppsdagar.

Vad är årets höjdpunkter på Dalatravet?

– På Romme är det V75 dagarna såklart men även midnattstravet är en fin tradition. På Rättvik är höjdpunkterna Midsommardagen med Breeders Crown och Sommartravets final med V75.

Under 2019 gjorde man en lyckad satsning för att höja upplevelsen för hästägare på banan. (intervjuen gjordes innan tillträdesförbudet)

– Vi har gjort en satsning för våra hästägare med en balkong ut mot upploppet. Vi bjuder även alla segrande hästars ägare på ett glas bubbel på balkongen efter loppet.

Varför blev det ett samarbete med Jörgen och Team Westholm?

– Jörgen är en av våra mest framgångsrika tränare på Dalatravet och det är klart att vi vill synas i lag med honom. Vi gör vad vi kan för att både publik och hästägare ska trivas hos oss och Jörgen är en viktig del i det.

Var hittar man er, förutom på Romme och Rättvik?

www.dalatravet.se och info@dalatravet.se