Grattis Readly och hans team!

Gunnarsson och Dimitri med i kulisserna…

Prix d'Amerique 2018 blev ett av de häftigaste travlopp jag någonsin sett. Björn Goop ägde voltstartssystemet, vilket ingen gjort sedan jag var där med Super Light, haha! Sedan gjorde hästen ett lopp som går till historien, han bjöd Bold Eagle på rygg och var slagen – men kusk och häst tog fram vinnarskallen sista 50 metrarna och kontrade till seger. Grymt vältränat av Timo Nurmos, bra skött Inga Perk och i alla stall finns ett team runt det mesta. 

Dessutom är Readly Express uppfödd i Sverige, med fransk och amerikansk mix vilket jag alltid trott är den optimala mixen. Sverige har störst chans i världen att mixa dessa två blodslinjer vilket gör att vi kommer få flera svenskfödda PdA-vinnare i framtiden. 

Vi vill därför även gratulera våra medarbetare Mats Gunnarsson (equiterapeut) och Nicolas Dimitri (veterinär) som båda jobbat med hästen för att han skulle vara i denna författning. Grattis till alla inblandade!

Priset som Mats håller på den nedre bilden ska jag se till att vinna någon gång i livet. Prix d'Amerique är det största man kan vinna i mina ögon på grund av att det oftast är den tuffaste och bästa hästen som vinner med ett komplett team runtomkring. 

Klicka här för att se en film som vi spelade in 2011 med Mats – 13 000 visningar på Youtube.

Hälsningar Jörgen.

 


Foto: Lars Jakobsson, Kanal75.