Gästbloggare Hillevi har skrivit om sin vardag hos Teamet.

Hillevi har arbetat som vikarie sedan årsskiftet hos teamet.

Fröken Värmland.

 

Att vara hästskötare och att leva med hästar är något unikt. Det kräver styrka och framförallt tålamod. Tålamod kan vara svårt men det är nog det som är tjusningen.

Själv har jag älskat hästar hela livet och drömmen har alltid varit att få bli hoppryttare på internationell nivå. Det var för drygt två år sedan som jag fastnade i travsporten, då främst monté. Det jag älskar mest är, farten, adrenalinet som pumpar hejdlöst när man ser och känner hur hästen spänner alla muskler och tar i med varje centimeter i kroppen. Då ryser det i hela kroppen på mig.

Mitt namn är Hillevi Frohm och jag kommer från Karlstad. Hästkrafter är det bästa jag vet och det har det varit så länge jag kan minnas. Just nu är jag vikarierande hästskötare hos Jörgen Westholm. Under den tiden som jag arbetat här så har jag fått vara på båda gårdarna i Sverige och borgen på Grosbois i Frankrike.

De hästar jag har haft hand om är fantastiska varelser. Jag nämner några.

Quest for Life, Global Limousine, Time Machine, Life is Life, Annicka, Carambole P…

och många fler.

Det är mycket som händer när man jobbar här. Det är alltid massa bollar i luften och ibland kastas det in ännu fler. Men jag gillar det. Gillar att jobba och att få röra på kroppen. Det jag gillar med träningen här är att den är varierande och att man får prova på nya saker. Speciellt att ridträning är uppskattat, det tror jag nämligen på själv väldigt mycket. Hästar är det jag brinner för och jag trivs underbart bra i Team Westholm. Atmosfären och naturen är något magiskt och jag blir på bra humör av att bara komma ut i stallet varje morgon och mötas av välkomnande gnägg.

Något annat som fyller min vardag är musik. Jag har sjungit lika länge som jag har kunnat prata och valde därför att läsa en estetisk linje på gymnasiet. Så hästarna och de andra hästsöktarna behöver inte längre ha någon radio på när jag jobbar.

 

Att vara lycklig, känna harmoni och ro är för mig vad livet går ut på. Det är vad jag känner när jag är med dessa djur. Jag fascineras av dem och kan inte låta bli att vilja veta mer om dem.

 

 

 

Fröken Värmland sjunger vidare och hoppas vi ses snart igen.