Går på travskola: “Ger en bra grund!”

Hästägaren Krister Söderstam om vinsten och sporten…

Corky Ramirez tog nyligen karriärens första seger, och gjorde det på Rommetravet tillsammans med Linda Forsberg. Krister Söderstam är en av delägarna i hästen, och vi tog ett snack med honom kring hästen – och hans intresse för sporten!

Grattis till segern med Corky, hur kändes det?

– Skönt! Vi har nog trott att Corky har den kapacitet som han nu visade, så det var roligt.
 
Du och din fru har inte varit i travet så länge, berätta hur ni blev bitna i travsporten?
 
– Faktum är att vi båda har en bakgrund i travet från unga år. Maritas pappa har varit hästägare hos Donald Larsson på Gävletravet och jag själv har i unga år då och då varit med i stallet hos Bruno Svensson på Solvalla. Som pensionärer har vi nu återvänt till travet, och det känns väldigt roligt.
 
Och nu har ni gått på travskola, eller hur?
 
– Ja, vi har båda gått steg ett och jag har sedan genomgått även steg två. Travskolan ger en bra grund för att bättre förstå det här med travet och hästägandet. För mig personligen så finns väl också en tanke att jag, vid behov, ska kunna vara med att motionera lämpliga hästar hos Team Westholm.
 
Vad är tjusningen med trav?
 
– Marita och jag ägnar oss också åt hunduppfödning och tjusningen och utmaningen är den samma inom travet, dvs samspelet mellan människan och djuret. Det är roligt för oss att vara med och följa hur våra hästar utvecklas i träning och i tävling.  

Hur många hästar äger ni?
 
-Vi deläger två hästar hor Team Westholm. Fyraåriga valacken Corky Ramirez och treåriga stoet Mellby Fashion.

Vilket är drömloppet att vinna?


–  Sommartravets final i Rättvik känns väl som ett tänkbart delmål, men fick vi drömma fritt så är det…………………….?

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?
 
– Att Corky och Fashion får vara friska och tillgodogöra sig all träning för framtida framgångar, säger Krister Söderstam.
 
Vid tangenterna: Patrik Fernlund