Gänget med grymt hästfacit!

Ägt tre hästar – som alla varit riktigt bra…

Golfgänget Club12 har ägt tre hästar hos Team Westholm – och samtliga har blivit riktigt bra. Rite On Track är givetvis den bästa, men Coktail Zon och Rite Key går inte av för hackor de heller.

Jörgen Sandsten är företrädare för gänget och vi tog ett snack med honom efter Rite Keys mersmakande andraplats i Bordeux i lördags. 

Ni har ägt tre hästar hos Team Westholm med stor framgång, vad är receptet för att lyckas?

– När det gäller Rite On Track så var det Jörgen som tog fram förslaget, och det blev riktigt bra. Sen tycker jag och några till i vårt gäng att det är bra att se hästarna i premielopp som tvååringar, och sen kanske köpa. Så gjorde vi med Coktail Zon, som var en liten favorit hos mig. Han hade väldigt hög kapacitet men hade problem med hovarna. Vi blev förstås förälskade i Rite On Track, och när uppfödarna hade hans helbror till salu köpte vi Rite Key och det blev bra. 

Är det några nya hästaffärer på gång?

– Nja, för dagen ligger vi lågt med det. Vi får ha Rite Key så länge och se hur det utvecklas. Kan han tjäna 6 000 euro emellanåt är det bra. 

Vad tycker du om Team Westholm och följer du vår hemsida?

– Hemsidan är väldigt bra, och det har ni fått mycket credd för i media har jag sett. Den har bara blivit bättre och bättre, och nu är den enligt mig riktigt, riktigt bra. Det är inte många som har en sådan bra och allround hemsida, och det mesta går att läsa. Det enda jag kan anmärka lite på är att ni kanske ska försöka zooma in hästarna när de tränas, det är ett tips. Kan ni få till det är det bingo, men allt är bra redan som det är. 

Vilket är ditt största minne som hästägare?

– Det är ganska enkelt, det var när Rite On Track vann Kungapokalen. Det var en fantastisk dag i Göteborg 2006. Det var grymt, och vi hade även tur att han vann under Prix d'Amerique-dagen 2007. 

Du bodde tidigare Karlsro men sålde det till Jörgen och bor numera i stan, saknar du livet på landet?

– Just nu är jag ute i min sommarstuga, så det passar bra och jag är nöjd med det för energin försvinner med åren. Det blev för mycket ute på Karlsro, vi hade islandshästar där och jobbade mycket med dem. 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ha ha, fortsatt framgång för Rite Key vore trevligt. Jag tror fortsatt att det finns mycket att tjäna för den hästen, säger Jörgen Sandsten.

Vid tangenterna: Patrik Fernlund

undefined
Rite On Track med kretsen kring hästen efter en seger. Jörgen Sandsten längst ut till höger.