Fullt hus på La Ferme

Fullt hus på La Ferme
I lördags var det dags för Team Westholms årliga Prix d’Amerique middag. Inbjudan har legat ute på nätet ett par veckor och hela 112 personer hade tagit sig till vår favoritrestaurang La Ferme, ca 5 km från Grosbois.

Restaurangchefen Philipe och hans gäng bjöd på en helt magnifik middag, som inleddes med champagnemingel och avslutades med disco. Själva middagen bestod av drygt fem små förrätter (bl a grillade pilgrimsmusslor..) och  en fin varmrätt, olika slags grillade köttbitar. Till efterrätt kom det återigen in ett antal smårätter. Ingen kunde ha varit hungrig när de lämnade stället!

Anders Klasson och Jan Hedrén (lätt miljöskadade av allt intervjuande) tog tillfället i akt och körde lite intervjuer med hjälp av en ölflaska till mikrofon (fransmännen måst tror att svenskar är galna..). Givetvis fick Klasson in lite reklam för Rättviks midsommarfirande också! 🙂

Det var heller inte så många som ville lämna stället… Vi kom hem klockan 02.30 och då var det fortfarande folk kvar.

För er som funderar på en bra restaurang i Paris så är La Ferme helt suverän. God mat, trevlig personal och bra service. Det är bara lite långt in till Paris igen. Ett stort tack till alla som kom!

Glögg i mängder
Här ute på Grosbois har det ju varit fullt pådrag hela veckan. Precis innan vi kom i lördags hade det varit fyra bussar på studiebesök. 30 flaskor glögg och flera lådor med pepparkakor gick åt…

Vem vann?
I går var det ju den stora dagen. Lite bortskämd har man ju blivit av att ha haft en häst från teamet i PdA fyra år på raken. Jag tror inte att man riktigt förstår vilken bedrift det är! För mig var det första gången på tre år jag var nere på PdA, och det var ju en lugn tillställning jämfört med de åren Super Light har startat. Då var man ju så nervös så man inte visste var man skulle ta vägen.

En sak som är säker när man är på Vincennes i januari är att det alltid är kallt…  Så även om det bästa är att stå kvar på läktaren så går man gärna ner för att värma sig lite. Det skulle jag aldrig gjort igår, plötsligt, när jag tittade upp igen och tänkte att jag skulle ta mig tillbaka så var det en vägg med människor i vägen. Det var bara att försöka finns sig en plats efter banan…

Det blev lite rumphugget till en början när Oyannax var först över linjen. Vem är det? tänkte jag och många med mig. Samtidigt är det ju kul att en häst som inte alls är tippad också kan vinna….

Nisse fick ju dagens största uppmärksamhet innan loppet. Han kom ut med vikingahorn och guldman, så han syntes i alla fall!! 🙂

Idag är det lugnt, Sun Red är struken så det är inget trav. Vi ska ta en tur till Paris och ladda inför imorgon, då pappa ska köra Hilda C.D. Det kommer att bli minst lika nervöst som Prix d’Amerique!

Sara

PS. Det finns en hel del bilder från festen, de kommer att komma under veckan…..