Frodo nära vinst på Valla!

I går var det stora tävlingar på Solvalla med Jubileumspokalen som huvudnummer. Team Westholm hade två hästar till start, bäst gick det för Frodo som var nära att vinna i kvällens sista lopp.

Det var i lopp 13, ett lärlingslopp som Stall Silvers Frodo provade lyckan igen, efter förra startens oturliga upploppsgalopp. "Lilljörgen" körde och ekipaget startade från spår två på tillägg. Frodo låg femte utvändigt i ett lopp som gick relativt snabbt. In på upploppet fick han fritt läge och spurtade riktigt vasst och det såg nästan ut som om han var förbi ledaren. Andraplatsen var värd 15 000 kr och tiden blev 1.16,0 2 160 m.

Ägargänget var mycket nöjda med insatsen, även om en av dem, som brukligt inte såg loppet. – Jag satt under en trapp, men jag hörde att de sa Frodo mycket på slutet! meddelade Anki. Trav är ju som sagt bäst på plats…. 🙂

Innan V75 startade också Hot Pot med Per Lennartsson i sulkyn. Den svenska rekordhållaren har inte startat på ett tag och förhoppningen var ett lugnt upplägg. Det löste sig dock inte på bästa sätt, utan det blev dödens till en början och attack i tredje spår 500 meter kvar. In på upploppet såg hästen ut som en vinnare, men han mattades av något mot mål och slutade 5:a på 1.15,1.

I morgon är det två hästar till start. Jessican startar på Örebro med Örjan Kihlström i sulkyn och Persos Arnie går ut på Bollnäs med "Lilljörgen" i vagnen. Om ni undrar varför inte Jörgen W kör själv så är det för att han är avstängd. Ajabaja! 🙂

Sara