Frivilligarbete gav många meter

I dag var det uppställning på Karlsro för de frivilligarbetare som ville lägga sitt strå till stacken, eller “banka sin planka på rakan”. Ett tjugotal personer visade prov på snickerikonster och gav därmed värdefulla metrar till rakan.

Invigningen till världens första rakbana under tak är om sex dagar. Byggmästare Westholm är sedan tidigare känd som en tidsoptimist och detta gällde även detta projekt. Som tur är finns det många som med kort varsel kunde ta sig till Karlsro med sin hammare och därmed bidra till ca 500 meter vägg… Som tack fick de fika, lunch och fika och en trevlig dag tillsammans. (och troligtvis träningsvärk i hammararmen…)

"Frodo-Lasse" Carlbom var här redan i fredags och satte fart på plankorna. De första snickarna för dagens arbete anlände vid åttasnåret och sedan trillade de in en efter en under förmiddagen. Klockan tio bjöds det på kaffe och mor Guns hembakta bröd och bullar. Till lunch serverades mor Guns älgfärslimpa med potatis och trattkantarellsås. Till efterrätt blev det moster Barbros äpplekaka och Ingelas rabarberpaj.

När mörkret började falla tändes flitens lampa och de ihärdiga snickarna fortsatte spika. När det var så svart att man fick gissa var spiken skulle sitta gav de dock upp…

Ett stort, stort tack till alla som ställde upp! På torsdag är det dags igen för dem som vill. Vi kör igång klockan 08.00. Redan anmälda är Bjarne Kaller och Husta Lars-Erik!

Ovan från vänster Tomas Klasson (åkte från Rättvik..), Tomas Westholm, Erik Ferner, Gun Westholm, Krister Westholm, Patrik Wistrand, Palle Pettersson, Sven-Göran Eklund, Bengt Andrén, Persson ifrån Ludvika, Bjarne Kaller, Synnöve och Håkan Ahlberg. Sittande från vänster "Bankiren från Ludvika", Ingela Westholm, Olle Hansson, byggmästaren och Margita Wistrand. Gömd bakom Palle är Lasse Söder. Senare kom Ralf Roos, Hans Strömberg och John Modigs. 

 Ca 22 400 m plank ska spikas och skruvas till väggar och nätuppsättning.

 Trots mörkrets intåg fortsatte arbetet med strålkastare.

Sara