Fransk storsatsning!

Fransk storsatsning!
Igår offentliggjorde Team Westholm sin franska storsatsning i en presskonferens ute på Karlsro. Det handlar om sex extremt välstammade ettåringar med riktigt fin exteriör som olika ägarkonstellationer lyckats köpa in. Bland dessa finns bland annat en halvbror till Prix de Cournulier vinnaren Magnficent Rodney samt en halvbror till avelshingsten Jeanbat du Vivier.

Vi är väldigt stolta att få presentera dessa hästar som vi givetvis hoppas kommer att tävla bland de bästa. Förhoppningen är också att en eller flera kan bli framgångsrika i aveln. De har i alla fall både stammen och exteriören för det.

Team Westholms satsning
(Klicka på feta texten så kommer du till Blodbanken och kan se hela stamtavlan)

Hingst efter Love You – Harazina 
Säljare: Jean-Pierre Dubois
Köpare: Klaus Fritzch, Wien

Hingst efter Password – La Star
Säljare: Jean-Pierre Dubois
Köpare: Klaus Fritzch, Wien

Ustine d’Ecajeul
Sto e. Orlando Vici – Mutine d’Ecajeul
Säljare: Haras d’Ecajeul
Köpare: Misty Trotting

Uxor d’Ecajeul
Hingst e. Offshore Dream – Bodomie
Säljare: Haras d’Ecajeul
Köpare: Misty Trotting
Kommentar: Halvbror till Prix de Cournulier vinnaren Magnificant Rodney.

Un Roi d’Atout
Hingst e. Ganymede – Gunilla
Säljare: Haras d’Atout
Köpare: Lars Hallberg, Stefan Johansson (Rubis de Padd)

Ukino du Vivier
Hingst e. Kiwi – Duchesse de Vaux
Säljare: Haras du Vivier
Köpare: Jörgen Westholm
Kommentar: Halvbror till avelshingsten Jeanbat du Vivier (848 805 EUR)

Två av hästarna kommer alltså ifrån Jean-Pierre Dubois, Frankrikes störste tränare och uppfödare, som normalt sett inte säljer hästar "styckevis" utan antingen behåller eller säljer hela kullen. Jörgen och Daniel Parling har dock lyckats få kontakt med Dubois och fick komma och titta på ett tiotal hingstar, som han kunde tänka sig att sälja. Spekulant på hästarna var österrikaren Klaus Fritzch, som alltså fick köpa två riktiga guldklimpar. Hästarna från Dubois är ännu odöpta, men har stamtavlor som talar för sig själva.

De övriga hästarna är inköpta efter den resa som Team Westholm ordnade för personer som var intresserade av franska unghästar. Håkan, Misty Trotting, Karlsson köpte två hästar hos stuteri Ecajeul. Hingsten Uxor d’Ecajeul (bror med Magnificent Rodney) kommer att säljas ut i andelar till personer med avelsintresse. Stoet Utine d’Ecajeul kommer Håkan att behålla för sin egen avelsverksamhet.

Ägarna bakom den fina fyraåringen Rubis de Padd, Lars Hallberg och Stefan Johansson köpte en fin hingst efter den framgångsrika avelshingsten Ganymede. Sedan köpte Jörgen alltså en hingst efter Kiwi och Jeanbat du Viviers mamma. Den hästen kommer att sättas ut till försäljning.

Hästarna står än så länge hos sina uppfödare och beräknas komma till Sverige efter Elitloppet.

Efter presskonferensen har såväl Travnet som Travronden rapporterat. Även lokaltidningen Nolltvå 24 har gjort ett reportage ifrån Karlsro med många fina bilder på anläggningen. Läs mer vad de skriver:

Travnet
Travronden
Nolltvå 24

Sara