Från travhatare till nörd – vilken resa!

Patrik Fernlund bloggar…

Hej!

Bloggarna på Team Westholm har blivit populära bland er läsare och nu drar vi igång igen! En gång i veckan kommer någon ur personalstyrkan att blogga, och först ut är jag som är den nyaste i teamet. Egentligen är jag inte så ny, då jag varit med i stallet sedan snart två år tillbaka men det var för tre månader sedan jag började jobba här två gånger i veckan, måndagar och fredagar.

Men vi tar det från början. Jag heter Patrik Fernlund, är nyss fyllda 24 år, och född i Borlänge. Under mina första tio levnadsår var trav det absolut värsta jag visste. Varje lördag när det var Tipslördag på TV4 såg jag på fotbollen, och så fort det blev avbrott för travet startade ett världskrig hemma mellan mig och min pappa Bengt. Man kan säga att jag fick lov att acceptera travet – och jag kunde inte i min vildaste fantasti tro att trav och hästar skulle vara en stor del av mitt liv några år senare. När jag var cirka 13-14 år fick jag mitt första sommarjobb. Jag fick diska/laga mat på Rättviks stallfik där min mamma var ansvarig. Redan då stötte jag på Westholm, men han har inga goda minnen av min tid där. Varje gång han skulle köpa hamburgare var kocken borta. Varför? Ja, inte så konstigt då "gröngölingen" JW skulle köpa mat mitt under loppen. Jag var ju tvungen att följa loppen, någon fin häst kunde ju faktiskt vinna… 

Ett travintresse spreds sig mer och mer inom mig och när jag fick göra mitt första spel som 15 åring, en rak DD till 80 gånger som satt, var jag fast. Sedan dess har jag varit väldigt intresserad och nyfiken och i september 2007 fick jag anställning på MiniMedia (som producerar travsajten Trav365) av en slump. Jag hade slutat skolan, sökte jobb och ”tog en rå” som man säger och skickade ut ett massmejl till tio olika travredaktioner trots att jag hade noll meriter då jag under gymnasietiden gick en idrottsinriktning då jag var rätt så skaplig på utebandy. Lasse Östling, en liten idol för mig, tog kontakt och på Minimedia/Trav365 blev jag redaktör i fem år och utvecklade sajten till, som jag ser det, Sveriges bästa travsajt (inte så svårt i nuläget…). Jag hade flera andra uppdrag på MiniMedia också, bland annat var jag ytterst ansvarig för Svenska Dagbladets V75-tips under ett år och vi vann ”V75-ligan” i kamp med massor av andra tidningar det året. Det var på Trav365 som jag kom i kontakt med Jörgen på riktigt och efter en intervju om Super Light dömde han ut mig och ville att jag skulle ta chansen att uppleva trav på riktigt. Sur som jag är skulle jag visa honom att jag kunde köra häst och flera av er minns säkert artikeln vi gjorde ifrån Takrakan där jag körde Hot Pot i det sista finslipande jobbet inför V75. Det var i stort sett första gången jag besökte Karlsro, och efter det har jag varit med och kört minst en gång i veckan. Men alla sagor har sitt slut och efter semestern i augusti kände jag mig mogen för att testa på något eget och nu driver jag ett eget företag (Fernlunds Travservice) där jag gör alltifrån tips till tränar häst. Jag jobbar hos Jörgen två gånger i veckan med fortkörning, kontakt med hästägare, kundvård, happenings med mera. Det funkar bra – och min tanke är ungefär som Jörgens. Hästägaren har alltid rätt – och Du som hästägare ska känna dig ”vip:ad” och välkommen hos oss. Jag har svar på de flesta frågor, så vill du Jörgen något och han inte svarar så kan du alltid kontakta mig. Jag jobbar som sagt måndagar och fredagar från Karlsro och det är ett härligt Team. Jag säger som Jörgen ”Det rör på sig”. Själv är jag också hästägare här, den bästa hästen är Unique Reve som vi haft mycket glädje med. Grym häst!

Som ni hör – från travhatare till total nörd på 14 år. Det är en resa det som jag verkligen inte ångrar. Nyligen tog jag körlicens och jag har kört tio lopp och vunnit ett och varit tvåa en gång. Jag och min flickvän, Jasmine Ising, köpte tillsammans med två kompisar en ettåring på Kriterieauktionen som är på inkörning hos Johan Fredriksson och som vi ska träna själva sen. Vilken grej!

Trevlig helg travvänner och slå mig en signal om ni undrar om något eller bara vill "tjöta” lite trav! Eller så blir det jag som slår dig en signal då vår ”hästägaren i fokus" blivit ett populärt inslag. 

/Patrik Fernlund

070-393 42 79
patrik@teamwestholm.com

undefined
Jag och Unique Reve.