Framtiden besöker Team Westholm!

Svensk Travsports projekt Travets Talanger 2011 har startats upp och idag besöker ungdomarna Karlsro för att lyssna på Jörgen Westholm och Linda S Hedström

Tredje året i rad anordnar Svensk Travsport det uppskattade projektet Travets Talanger. Femton Trav-Talanger väljs ut i åldersgruppen 16 och 25 år och under året ska de få möjlighet att utvecklas och skapa nätverk inom travsporten.

– Vi vill att duktiga ungdomar ska få chansen att utvecklas och förkovra sig. Det finns många ambitiösa och talangfulla unga i travsporten och det är fantastiskt inspirerande att kunna lyfta fram och se dem göra framsteg. Det känns jätteroligt att satsningen också har blivit så uppskattad, säger Svensk Travsports Henrik Högström som är projektledare för Travets Talanger.

Citatet ovan hämtat från www.travsport.se där en utförligare presentation av projketet finns att läsa.

Vid fyra tillfällen under hösten kommer ungdomarna i Travets Talanger att samlas och ta del av olika temadagar och aktiviteter.

Idag torsdag den 1 september är hela gänget samlat hos Team Westholm.

Dagen började med presentation av värdarna Jörgen Westholm och Linda S Hedström samt en rundtur i stallet.

Jörgen hälsade välkommen och berättade sedan om sin karriär och sin träningsfilosofi. Linda S Hedström fortsatte med att beskriva sin väg till att bli en av Sveriges främsta monteryttare.

 Efter den inledande teoristunden fortsatt aktiviteterna ute i stallet och på Takrakan. Ungdomarna fick testa att köra en runda i Takrakan och därefter höll Jörgen en genomgång av travhästens exteriöra kriterier. Detta gjordes "live" i stallet för att kunna se olika exteriöra exempel.

Efter en välsmakande lunch tog Linda över gruppen för en genomgång av monté. Linda berättade om sin syn på om vad som krävs av en framgångsfull montéryttare och en framgångsfull montéhäst.

Den intensiva och förhoppningsvis lärorika dagen avrundades med fika och frågestund i konferensmmet innan Jörgen och Linda önskade Talangerna lycka till i framtiden!

Se bilder från Talang dagen!

 

  
Välkommen till Team Westholm!                                 Talangerna kollar in varandra och får prova att köra Takrakan!

   
På väg ut ur Takrakan…..                                                         ….. för kuskbyte!

 


Delar av årets Talanger!


 
Travets Talanger på väg in i framtiden!… eller var det Takrakan!??