“Firade som att de hade vunnit Elitloppet”

Hästtransportören blev hästägare…

Före detta hästtranssportören Peter Persén satsar på Team Westholm. Han har kört hästtransport i 25 år, runt hela Europa ihop med pappa Sören. Bland annat körde de Meadow Road till Elitloppet 1985, då han vann. År 2000 slutade han med att transportera hästar, och kom på marknadstravet i oktober 2014 och stötte ihop med Jörgen och sa att han ville köpa in sig i någon häst, och Jörgen rekommenderade Copimade och Fire Hooves. Peter är som sagt med på Copimade och Fire Hooves, och efter lördagens uppvisning av Copimade så köpte han in sig i en ny andelssatsning, Joyus och White Lightning. Peter besökte oss med fika under måndagen, och vi tog en intervju till hemsidan.

Ja Peter, du var så pass nöjd att du satsar vidare. Kan du berätta?

– Jag såg det här som en lill-comeback med hästarna, och när två hästar har gått så bra som fyraåringarna gjort så tror jag på konceptet. Glädjen när hästarna går bra, det är fantastiskt. När vi stod på Åbytravet i lördags så var jag säker på att Copimade skulle vinna varvet kvar.

När kom du kontakt med Jörgen första gången?

– 1994. Det var en rolig grej, för två bönder från Möklinta hade beställt upphämtning vid Statoil i Valbo. Där kom två fjuniga pojkar, Jörgen Westholm och Samuel Rehn, och vi åkte till Skellefteå och hade fantastiskt kul. Hästen de hade kom trea, och grabbarna firade som att de hade vunnit Elitloppet. Sen har Jörgen varit en lojal kund, och vi har haft ett samarbete under många, många år. 

Du har ju sett massor av lopp runt om i Europa, vilket är drömloppet att vinna?

– Alla säger Elitloppet, men det verkar ju lite svårt. Derbyt säger jag, och där kan vi ha Copimade i år. Det är det och Elitloppet som lyfter. 

Vad tror du om Joyus och White Lightning?

– Det blir bra. Joyus har ju Gotlandsblod i sig, vilket jag också har, så det kan väl inte gå fel?

Vad är det bästa med Team Westholm?

– Det är sammanhållningen. Man blir välkomnad, oavsett hur många hästar man äger. Sedan har alla respekt för en och personalen är positiva, de har ett engangemang i allt de gör. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Copimade får ett bra spår Elitloppshelgen och att vi löser det stora uppdraget vi har på mitt arbete, säger Peter Persén.