Fin kväll på Axevalla – Vison glänste!

Skön hemresa från Skaraslätten…

Under tisdagen gjorde teamet med Svennis i spetsen en resa till Axevalla med sex hästar och vi fick med oss en seger, tre andraplatser och ett fint kval hem. Kan Ha kvalade på 1.20,5 med rätt så snabba sista 500 och Jörgen var väldigt nöjd med hur hästen kändes. Startar nog inom den närmaste månaden. Vann gjorde den franske jätten Vison Fromentro som äntligen börjar fungera.

Han fick andra utvändigt medan favoriten i ledningen fick bestämma i väldigt lågt tempo men efter en virvlande spurt så vann löftet lätt. Grattis till ägarna och skötaren Oskar som fått en fin inledning på sitt skötar-år. Carambole P., Sharp Concorde och Such A Feeling kom alla tvåa, de gjorde fina insatser och visar att formen sitter där den ska. Det enda minuset på resan var att Viking Blue F.R. blev för ivrig från spår ett och spände sig och galopperade, han kändes fin i övrigt och laddas mot snabb revansch!

Innan tävlingarna var Jörgen och besökte unghästarna i Lidköping och han körde tolv hästar som överlag var fina. Filmer på hästarna kommer på fredag, kolla in på hemsidan den dagen för då blir det även som vanligt ett nyhetsklipp – den här gången med chefen själv framför kameran.

Må gott!

/Patrik