Film från Wången + travskolan i Finland och Frankrike

 

Kolla in nedan trevliga film som är producerad av Kanal 75 för Wången.

Arbetspraktik i form av övningsövningar och arbetsförlagda erfarenheter är viktiga för att utbilda blivande stallskötare. Team Westholm och tränaren Jörgen Westholm är ett av många stall som hjälper oss att utbilda den framtida arbetskraften för travbranschen.

I den här kortfilmen visar Jörgen Westholm oss sin gård och berättar om hur praktikanter bor och arbetar medan de vistas där. Wången är Sveriges nationella centrum för utbildning och utveckling av harness racing.

På Wången tar många hästskötare sin examen varje år för att börja arbeta i stall runt om i världen. I samarbete med Kaustinen Raviopisto, Finland, och Ecoles des Courses Hippiques, Frankrike, erbjuder vi våra studenter ett unikt travbrudsprov och uppmuntrar våra studenter att ansöka om stipendier för att åka utomlands för att göra praktik.

Praktik är en viktig del av utbildningen till hästskötare. Team Westholm är en av många praktikplatser som tar emot elever. Här Jörgen Westholm om arbetet och visar hur det ser ut på gården.