Fem segrar – på två travdagar!

Ägarnas otroliga facit…

Stefan Granath har tillsammans med sin familj hästar hos Team Westholm, och även hos andra tränare. Bland annat hos Markus B Svedberg, som är son till Stefan. Oftast står "Olof Brodin" som ägare på hästarna – men på Twilight Eyes står Granath Trotting & Invest AB som ägare.

Vi tog en pratstund med Stefan, som i onsdags hade en imponerande vinnare på Rättvik, och i fredags tog de fyra ägarsegrar. Otroligt facit, och vi kollade läget med hästägaren. 

Twilight Eyes brukar vara överlägsen när hon vinner, vad tror du det beror på?

– Ja du, jag har faktiskt inget riktigt bra svar på den frågan. Hon är bäst över kort distans i spets, men har vunnit med halva upploppet även bakifrån så det är nog bara vilken sida hon vaknat på. Det är en bra häst, men hon är för ojämn. Jag tycker det här året ska bli spännande – håller hon sig mer stabil så tror jag att hon kan gå långt. 

Vad tyckte du om hennes insats i onsdags?

– Den var verkligen bra. Det såg bra ut innan, men man vet ju att hon är upp och ner men hon var ruggigt fin i onsdags och imponerade verkligen. 

Hur ser hästägandet ut annars?

– Vi hel- och deläger cirka 40 hästar, och i fredags vann faktiskt fyra (!) av dem på Bergsåker tränade av Svante Båth. Men tror du att vi var där? Så klart inte, det är för dåligt men man hinner inte åka på allt då det är mycket jobb och så vidare men det var ändå fantastiskt kul och något extra. Så många segrar under en dag har vi aldrig tagit. 

Vem är "stallets" bästa häst?

– En favorit som ligger mig varmt om hjärtat är Västerbo Loveboat. Han hade inget flyt under förra året, men vek aldrig ner sig och gjorde massor av fina lopp. Han såg bra ut i årsdebuten i fredags, och jag tror han får en bra säsong. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Storsegrar inom travet! Vi har många fina hästar. Jag hoppas att Twilight Eyes gör jämna och fina lopp, och tar många segrar, kanske någon på V75? Sen är det klart att man är spänd på Conlight Ås, han var väldigt fin i årsdebuten och sen hoppas jag att Rolex får blomma ut ordentligt under detta år, säger Stefan Granath.

Vi tackar för pratstunden – och håller framförallt tummarna för Twilight Eyes på fredag.

På bilden ser du Stefan och Helena Granath, de två står mitt bakom täcket. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund