En mycket innehållsrik blogg från Nathalie!

Läs om hennes underbara period i Frankrike.

Hejsan hoppsan!

Nathalie heter jag och jag tänkte berätta lite om mig och mina guldpojkar här nere i Frankrike!

Jag är 20 år gammal, kommer från Rättvik, är för det mesta glad och älskar sporter, det är en ganska bra sammanfattning av mig!
Började arbeta åt Team Westholm i slutet av december 2011 och det är definitivt något som jag absolut inte ångrar en minsta sekund!

Förutom travet så har jag testat på de flesta sporterna bara några att räkna upp är bandy, innebandy, golf, fotboll, handboll, längdskidåkning, skicross och alpint.

Jag gick alpint skidgymnasium i Gällivare i 4 år, men var dock sällan i skolan då jag mest var ute på tour i Europa med landslaget, så något "mattesnille" har jag inte hunnit med att bli, desto bättre på språk men dock inte på Franska, men det kommer!
Denna vintern som just varit är den första sedan jag var 3 år som jag inte tävlat i slalom. Om det känns konstig? Nej det gör det inte för här har jag knappt sett snö denna vintern! Beslutet att sluta med slalom tog jag förra våren då alpina SM blev ett fiasko för mig, jag lämnade Åre innan tävlingarna ens var slut och åkte till Skellefteå för att rida ett monté lopp åt Hanna Olofsson på Clearwater Volo, vi var helt överlägsna och jag vart fast besluten på att det är trav jag ska hålla på med.

En sak som är säker med mig, jag avskyr att göra saker jag inte är bra på!

Nu tycker inte jag att det är så jätte roligt att berätta om mig själv något mera, utan tänkte hylla mina hästar som har gjort den senaste tiden till den bästa hittills i mitt liv!

Univers Love var den som tog min första skötarseger någonsin, han vann på Caen med Eric Raffin i sulkyn på ett imponerande sätt och desto roligare vart det att hästägaren Anna Lena Danielsson var på plats och kunde dela glädjen med mig!
Univers är som ett litet otursbarn, han har otrolig kapacitet men när formen varit på topp har han drabbats av sjukdomar och skador, vi hoppas det vänder nu så han kan få visa vilken häst han är.

 

Segerveckan

När jag kom ner hit så fick jag hand om Un Fan Pellois en fin liten häst som efter att han endast blivit ridtränad i ca. 3 månader så visade han vart skåpet skulle stå då han inledde min segervecka och segrade på ett snyggt sätt på La Croise de laroche med Dominik L i sulkyn. Jag studdsade av glädje och lättnad över att jag verkligen hade lyckats få ordning på han!
Några dagar efter så fick jag min första Vincennes seger som Krångel och Dominik fixade, han tog ledningen men släppte när han fick hårt tryck, första 500m inleddes på 1.09, första 1000m 1.10, 1500m 1.11, in på upploppet så såg det ut som att Krångel tänkte klättra över Mattiue Abrivard som satt i ledningen, Dominik "ordnade" sig en lucka och spurtade sedan ifrån till en överlägsen seger på fina tiden 1.12,0 och sänkte rekordet med över en sekund!
Måndag morgon kl 4 skickade jag iväg Uhlan Noir , Un Roi d'Atout , Jörgen och Inge på långresa till Beurmont som ligger 80mil bort enkel resa, det sista jag sa åt dom var "Kom inte hem utan minst en seger", och efter att jag fått referarat av Inge om att Un Roi d'Atout segrade från dödens så sa jag till dom att nu får ni inte komma hem utan två segrar, när Uhlans lopp skulle gå så var jag inte ensam om att vilja ha referat, Inge fick ringa till Doreen som i sin tur ringde till mig från en annan telefon, inte lätt med nyfikna kärringar, Inge! När starten gick så körde Jörgen till ledningen och fick där bestämma som han ville, sista varvet hade Jörgen 1.12 på klockan och Uhlan tog en säker seger. Två segrar på samma dag är inte illa! Kan säga att dom var varmt välkomna hem!
På onsdagen var det dax för Un Fan Pellois igen, då på Maquechy återigen var det Dominik som höll i tömmarna, han vann på ett riktigt bra sätt då han verkligen fick visa hur stark han är när han fick gå i dödens i nästintill hela loppet och sedan ändå bara åka ifrån de övriga!

Den veckan är garanterat en av de bästa veckor i hela mitt liv!

Framgångarna tog inte slut efter den veckan, i lördags var det dags för en ny seger för "Ulle Bulle Kötbulle" Uhlan Noir, som på Engihen återigen fick sätta nosen först, men denna gången fick han kämpa för det, från spår 8 bakom bilen körde Jörgen till ledningen, där fick han visserligen bestämma som han ville och hade nästan en längd ner till de övriga ända tills det vankades upplopp det han verkligen fick bekänna färg, det blev målfoto och det dröjde länge innan dom gav ut vem som vunnit, men självklart var det Uhlan som sträckte på sig och höll undan med minsta möjliga marginal, Jörgen var riktigt nöjd när han fick kliva upp på podiet och ta emot en champagne flaska bland cheerleader tjejerna.
Dagen efter det (söndag) var jag iväg med Un Fan Pellois till Caen och där fick Jarmo Niskanen äran att köra och från spår 18 bakom bilen gjorde både hästen och kusken det mycket bra och spurtade in på en 2a plats och nytt rekord med marginal!
I måndags åkte vi med Uxor Dècajuel till La Croise de Laroche, det var en otroligt skitig bana men vi hade en otroligt starkhäst med oss som till största del avverkade loppet i 3e-4e-5e spår och vann på ett storstilat sätt.

Sen har jag även Sponsor som även om han inte vunnit något för mig ännu (det kommer) så är han en guldklimp i sig, otroligt vacker att se på och en personlighet av guld!
Han är på uppgång och vi hoppas på att även han ska få skära mållinjen som 1a strax!

Sedan har jag nu även hästen Unimede fin liten häst som har det lite tufft, men den dagen allt stämmer så blir det garanterat en rolig dag!
Unimede är dessutom till salu, skynda att fynda en fin häst!

I onsdags skickade jag iväg Un Fan Pellois och Un roi Dátout med Inge, Jörgen och Fernlund på auktion.
Jag hoppades på att dom skulle återvända hem men tyvärr var det fler som ville ha dom med sig från auktionen, Un Fan Pellois blev såld för 58 000€ och Un roi Dátout för hela 75 000€ tråkigt men thats life, hoppas dom får det bra där dom hamnar!

Nu siktar vi mot nya framgångar i början på maj har vi några riktigt roliga starter på gång, hoppas formen håller i sig!

Over and out!