En blogg från fröken Adler…

För drygt tre år sedan klev jag in i stallet hos Jörgen. Dealen var att jag skulle jobba i två månader med en grupp tvååriga Franska hästar, jag ville absolut inte ha några starthästar. Efter ett par veckor var jag fast i detta fantastiska yrke och bara älskade det, IGEN!!! Under fem års tid hade jag jobbat för ASVT:s Trottex AB (travsportens auktionsbolag) och hade inte saknat hästarna en enda dag. Det är ju något alldeles speciellt med denna sport, att få arbeta med djur är en helt fantastisk grej!

Efter att nu har gjort över tre år har jag nu valt att avsluta min anställning den 30/11. Jag har fått chansen att flytta ”hem” till Håbo-Tibble och kommer att börja jobba åt min pappa och sköta kontoret för hans företag. Jag har tänkt tillbaka lite på mina år och vill ta upp några hästar som verkligen har betytt mycket för mig:

Nelle d’Amour hade inte tjänat 100.000:- och var nästan poänglös när jag började. Under vinter 2009/2010 var Nelle’s deltagande i långlopp på Solvalla mer en regel än undantag, bl.a. startade han 9800m på 18 dagar! På sommaren 2010 valde vi att prova honom i monté och han bevisade att det var hans grej! Han hade fyra raka montésegrar när vi åkte till Åby för SM, där han blev tvåa. Efter detta matchades han mot en montésatsning i Frankrike. Första starten gjordes i Canges sur Mer under Criterium de Vitesse-dagen. Jag fick äran att åka ner och ”tränsa” honom och Viktoria Strand Jörgensen red. De gjorde ett mycket bra lopp och slutade 4:a. Efter den starten gick resten i moll och han fick komma tillbaka till Sverige igen, tyvärr med en känning i ett gaffelband. P.g.a detta har han startat väldigt sparsamt sedan dess men vi hoppas och tror att han har mycket fina pengar kvar att tjäna på banorna framöver.

River de Liton fick jag sköta efter en halsoperation. Hon hann göra fem starter ”för mig” och det resulterade i tre segrar (två inom V75), en andra och en tredjeplats. Tyvärr återkom hennes halsproblem och karriären var över. Hon är nu fölsto hos ägarna i Frankrike.

Speedway Action har jag skött sedan hon kom till Karlsro från unghäststallet. Hon visade tidigt att hon var en enormt fin travare. Hon fick göra en start som 2-åring, bara för att träna… Hon försvarade ledningen från sitt innerspår, väl där höll hon undan med en hals och fick med sig 30.000:- (för ett snabbjobb). Hon är inte någon segerstaplare men jag har haft enormt roliga stunder ändå tillsammans med henne och hennes underbara ägare som inte har missat något lopp (vad jag vet) med henne! På fredag startar hon i Turbo Sunds stoserie final och denna start skall bli mycket spännande då vi har provat ett nytt träningsupplägg med henne…

undefined

Utöver dessa så har jag haft nöjet att bekanta mig med flertalet duktiga hästar och underbara hästägare under åren hos Team Westholm. Jag kommer självklart att fortsätta att följa Teamets framfart på banorna framöver. Om någon är nyfiken på mig i fortsättningen så kan detta läsas på www.jessicaadler.se där jag framförallt berättar om min framfart med mitt andra stora intresse som är mina hundar.

Bamsekramar
Jessica